Euroleague

Τι αλλάζει στο τηλεοπτικό, αν αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα, άνοιξε μεγάλη συζήτηση για το τι ισχύει στα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν. Το sportfm.gr αναλύει τα δεδομένα.

Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ευρωλίγκας, θα προκαλέσει ενδεχόμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την διοργάνωση. Τα δεδομένα θα διαμορφωθούν εντελώς διαφορετικά, όμως για την ώρα, κανείς δε μπορεί να μιλήσει με σιγουριά και με ακριβή νούμερα.

Και αυτό, διότι, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιο θα είναι το μέγεθος της μείωσης που θα έχει το φετινό συμφωνηθέν ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της οριστικής διακοπής της Ευρωλίγκας ελέω κορωνοϊού. Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως για τη νέα σεζόν, η NOVA, που είναι ο πάροχος που δίνει και το μεγαλύτερο ποσό στην διοργάνωση, θα μειώσει το συγκεκριμένο ποσό κατά 25%, κάτι που σημαίνει πως, με τον Παναθηναϊκό εντός διοργάνωσης, θα δώσει περίπου 8.250.000. Σημαντική υποσημείωση, δεν μιλάμε για συμφωνία, αλλά για πρόθεση και συζητήσεις.

Τι θα συμβεί όμως σε αυτό το ποσό ή ακόμα και στο αρχικό των 11 εκατομμυρίων (στην υποθετική περίπτωση που δεν υπάρξει μείωση λόγω πανδημίας) αν η μία από τις ελληνικές ομάδες, στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός, αποχωρήσει από την διοργάνωση; Η NOVA, έχει προβλέψει σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο, που αυτόματα το μειώνει σε μεγάλο ποσοστό. Το κατά πόσο θα μειωθεί, το γνωρίζουν μόνο οι δύο πλευρές, όμως οι πληροφορίες -που έχουν βάση και λογική- αναφέρουν πως δεν αποκλείεται, η όποια ετήσια αποζημίωση, να μειωθεί κατά 50%.

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως το status για τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει αναφορικά με τα χρήματα που θα πάρει, είτε με Παναθηναϊκό, είτε χωρίς. Ζημιωμένη σε μεγάλο βαθμό θα βγει η διοργάνωση, διότι ως γνωστό, η συμφωνία που έχουν υπογράψει οι μέτοχοι, προβλέπει το 52% να το κρατά η Ευρωλίγκα για τις ανάγκες της. Αν, εντελώς υποθετικά, λοιπόν η ετήσια αποζημίωση πέσει από τα 11 εκατομμύρια στα 5,5, το ποσό που θα μοιραστεί θα είναι πολύ μικρότερο.

Για να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε επακριβώς για το τι θα συμβεί πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την συμφωνία που θα υπάρξει, ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή και τη NOVA.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x