Ελλάδα

Τι είδαμε στα αποκαλυπτήρια του Παναθηναϊκού

Ο εντυπωσιακός Φριντέτ, ο ουσιαστικός Ράις και οι ψηλοί που… περιμένουν τον Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός άφησε πολλές υποσχέσεις στον κόσμο του στην πρώτη του… δημόσια εμφάνιση και τη νίκη με 94-76 επί της Ούνιξ Καζάν στην Πάτρα. Αν και είναι ακόμη νωρίς, κάποια χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν για τους παίκτες και τον τρόπο παιχνιδιού των «πράσινων».

-Άλλος… Πεδουλάκης: Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει το «στίγμα» του αμυντικού προπονητή, αλλά φαίνεται πως έχει βαλθεί να το αποτινάξει από πάνω του για τα καλά. Η νέα βερσιόν του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με τις δύο προηγούμενες, καθώς βασίζεται πολύ περισσότερο στην επίθεση παρά στην άμυνά της. Έχοντας προφανώς και ποιοτικότερα εργαλεία στην διάθεσή του, ο «Άρτζι» δείχνει να χτίζει ένα σύνολο βασισμένο στα χαρακτηριστικά παικτών όπως οι Φριντέτ και Ράις. Μάλιστα αρκετές επιθέσεις εκδηλώνονται πλέον πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 10-12 δευτερόλεπτα. Πηγαίνει σε ένα παιχνίδι πολύ περισσότερων κατοχών και προσπαθεί πλέον να κερδίσει πετυχαίνοντας περισσότερους πόντους και όχι… δεχόμενος λιγότερους.

-Ο Φριντέτ «μεγαλώνει» το γήπεδο: Ο Τζίμερ Φριντέτ έκλεψε τις εντυπώσεις στο χθεσινό ματς με 31 πόντους (2/3 βολές, 7/10 δίποντα, 5/8 τρίποντα), 6 ασίστ, 6 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 25:43. Ο Αμερικανός «μπομπέρ» πέτυχε σχεδόν το 1/3 των πόντων και συμμετείχε (αν συνυπολογίσουμε και τις ασίστ) περίπου στο μισό της επιθετικής παραγωγής του Παναθηναϊκού. Όμως η μεγαλύτερη προσφορά του στο παιχνίδι της ομάδας είναι πως «μεγαλώνει» το γήπεδο. Η ικανότητά του να σουτάρει από οπουδήποτε δει ένα μικρό ξέφωτο, η δυνατότητά του να εκτελεί από ντρίμπλα ή και χωρίς ισορροπία στον αέρα, αλλά και το σωστό διάβασμα της διάθεσης της αντίπαλης άμυνας δημιουργεί αποστάσεις στο γήπεδο και κάνει ευκολότερη την δουλειά όλων.

-Ο… πλέι μέικερ Ράις: Έκανε όνομα ως αρχισκόρερ, αλλά ο Ταϊρίς Ράις φαίνεται πως στον Παναθηναϊκό μεταλλάσσεται σε πλέι μέικερ. Σε μια μέρα που δεν του πήγαν οι εκτελέσεις (1/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα), ο βραχύσωμος γκαρντ δημιούργησε εξαιρετικά για τους συμπαίκτες του έχοντας 11 ασίστ και μόλις 2 λάθη. Μένει να φανεί αν αυτό οφείλεται στην απουσία του Νικ Καλάθη και πόσο θα αλλάξει ο ρόλος του όταν θα μπει ο αρχηγός των «πράσινων» στο ροτέισον.

-Ο Τόμας σε «άγρια» κατάσταση: Ο Ντεσόν Τόμας συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν. Ήταν η κυριότερη επιθετική απειλή της ομάδας πέρα από τους γκαρντ και είχε 20 πόντους με 7/13 σουτ σκοράροντας με όλους τους τρόπους. Φαίνεται πως και φέτος θα είναι ένα από τα βασικότερα επιθετικά ατού της ομάδας με έφεση στις επιθέσεις που εκδηλώνονται στα πρώτα δευτερόλεπτα της κατοχής.

-Τζόνσον σημαίνει… οικονομία: Σε ένα ρόστερ με τόσους επιθετικογενείς παίκτες, ο παίκτης με τη μεγαλύτερη καριέρα όλων στο ΝΒΑ είναι και ο πιο αλτρουιστής. Ο Γουέσλεϊ Τζόνσον παίζει σα να μην ενδιαφέρεται για τα νούμερά του. Θα πάρει μετρημένες προσπάθειες (16 πόντοι με 7/13 σουτ) χωρίς να εκβιάζει τίποτα, θα πασάρει σωστά και θα μπαλώσει πολλές τρύπες στην άμυνα.

-Οι ψηλοί περιμένουν τον… Καλάθη: Ο Παναθηναϊκός πήρε λιγοστά πράγματα από τους ψηλούς του. Με τον Βουγιούκα να μην αγωνίζεται και τους Παπαγιάννη, Μπεντίλ και Γουάιλι να έχουν όλοι μαζί 8 πόντους με μόλις έξι προσπάθειες, είναι προφανές πως θα χρειαστεί να εμπλακούν περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Κι αυτό προφανώς θα γίνει περισσότερο όταν θα μπει στην εξίσωση και ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας, Νικ Καλάθης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x