Ελλάδα

Το ελληνικό μπάσκετ «φώτισε» το Χριστοδούλειο

Αντιπροσωπεία του ελληνικού μπάσκετ επισκέφτηκε την Πέμπτη για 12η χρονιά το Χριστοδούλειο Ίδρυμα και τα κορίτσια που φιλοξενεί εκεί, προκειμένου να μοιράσει δώρα, αγάπη και χαρά πριν τις γιορτές.

Η αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ πραγματοποίησαν την Πέμπτη την καθιερωμένη επίσκεψη στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα. Οι φορείς του ελληνικού μπάσκετ έγιναν δεκτοί με μεγάλη χαρά από τα κορίτσια του Ιδρύματος και τον πρόεδρό του, Γιώργο Χριστοφοράκη, οι οποίοι υποδέχτηκαν τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Λίγκας, Σταύρο Δουβή, τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Γιώργο Κονδύλη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Ξανθόπουλο, τον γενικό διευθυντή, Κώστα Αλεξανδρίδη, και τους Μάριο Μπατή, Σωτήρη Κατούφα, Θωμά Κώττα, Τζουλιάνο Ντόλα, Βασίλη Σταυρακούκα, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Τζόι Γκάτζο.

«Σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση στο Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο θηλέων», είπε αρχικά ο κ. Χριστοφοράκης και επισήμανε: «Είστε μαζί μας, ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ, για 12η συνεχή χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή σας, όχι μόνο την περίοδο των εορτών, αλλά σε όλη τη διάρκεια του έτους. Μας βοηθάτε να γίνει γνωστό το Ίδρυμα και ο σκοπός του. Μας δίνετε κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι. Όλα τα ενήλικα κορίτσια μας σπουδάζουν».

«Το μπάσκετ είναι από τα λίγα πράγματα στη χώρα μας, για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι», τόνισε, στη συνέχεια, ο κ. Χριστοφοράκης. «Μας κάνει χαρούμενους, ενώ το ήθος των ανθρώπων του είναι ξεχωριστό και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στον γενικό διευθυντή του ΠΣΑΚ, Κώστα, Αλεξανδρίδη, με το οποίον έχουμε ιδιαίτερη σχέση. Σας εύχομαι καλές γιορτές και πάντα επιτυχίες».

«Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ, στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα», υπογράμμισε ο κ. Δουβής και εξήγησε: «Την επίσκεψή μας δεν την κάνουμε από υποχρέωση. Κάνετε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό έργο και είναι υποχρέωσή μας να σας βοηθάμε όπου και όπως μπορούμε. Το άθλημα του μπάσκετ δημιουργεί χαρακτήρες, γιατί διδάσκει ότι εάν δουλεύεις σωστά και με στόχο μπορείς να φτάσεις και να ξεπεράσεις τα όνειρά σου».

«Επιθυμία μας είναι να βλέπουμε τα κορίτσια και το Ίδρυμα να προοδεύουν», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. «Εύχομαι το καλύτερο για εσάς προσωπικά κύριε πρόεδρε, για τα κορίτσια και για το Ίδρυμα».

«Το μπάσκετ διδάσκει τη συνεργασία», σχολίασε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και υπογράμμισε πως: «Οι αθλητές και το πρωτάθλημα δίνουν το παράδειγμα, συνεργάζονται και όλοι μαζί ήρθαμε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα για να προσφέρουμε λίγη χαρά. Το κάνουμε για 12 χρόνια, όχι μόνο την περίοδο των εορτών, αλλά σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι αθλητές είναι άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες και μπορούμε να προσφέρουμε πολλά εντός και εκτός γηπέδων».

Ο πρώην διεθνής σέντερ ανακοίνωσε, επίσης, ότι τα ενήλικα κορίτσια του Ιδρύματος είναι καλεσμένα στο Ηράκλειο 8-9 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσουν το 24o All Star Game.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x