NBA

Στο Hall of Fame του 2021 ο Τόνι Κούκοτς

Ο σπουδαίος Κροάτης θα είναι ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο Hall of Fame με την κλάση του 2021.

Η στιγμή να μπει στο Hall of Fame του ΝΒΑ ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες που έχουν αγωνιστεί στον «μαγικό κόσμο» έφτασε. Ο Τόνι Κούκοτς, που κατέκτησε τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Σικάγο Μπουλς, θα μπει στο πάνθεον της λίγκας με την κλάση του 2021, όπως ανακοινώθηκε.

Ο Τόνι Κούκοτς αγωνίστηκε στη μεγάλη Γιουγκοπλάστικα κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα Ευρώπης και στη συνέχεια έπαιξε για δυο χρόνια στην Μπένετον με την οποία πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα (1992) κι ένα κύπελλο Ιταλίας (1993) ενώ αναδείχθηκε MVP στο Final 4 του 1993. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στους Μπουλς, με τους οποίους συμπεριλήφθηκε στην All-Rookie Second Team (1994), αναδείχτηκε καλύτερος Έκτος Παίκτης (1996) και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το δεύτερο three-peat (1996-98).

Όλα τα ονόματα που θα εισέλθουν στο Hall of Fame 2021 έχουν γίνει πλέον γνωστά:
Ο Κρις Μπος, ο Πολ Πιρς, ο Κρις Γουέμπερ, ο Μπεν Γουάλας θα είναι οι τέσσερις Αμερικανοί παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες, οι προπονητές Ρικ Έιντελμαν, Τζέι Ράιτ, Μπιλ Ράσελ (είναι εδώ και δεκαετίες μέλος του HoF ως αθλητής) θα τους ακολουθήσουν, ενώ οι Γιολάντα Γκρίφιν - Λορίν Τζάκσον θα εκπροσωπήσουν το WNBA και ο Τόνι Κούκοτς το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x