Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως αντιμετώπισαν μια πλήρης ομάδα, όμως οι επιθετικές επιλογές τους τούς δημιούργησαν πρόβλημα κόντρα στην «Ένωση», που έκανε καλύτερο ροτέισον και τους πίεσε στην άμυνα. Θεωρεί πως χρειάζεται μια ισορροπία σε Ελλάδα και Ευρώπη και να «φρεσκαριστεί» η ομάδα, ενώ θεωρεί πως βγήκαν σωστά οι άμυνες πάνω στον Λάνγκφορντ τις περισσότερες φορές.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Ξέραμε ότι παίζομε σε μια πληρέστατη και μια πολύ δυνατή ομάδα αυτήν την περίοδο. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη ενέργεια και διάθεση. Όσο προλάβαμε να ετοιμάσουμε το παιχνίδι, ανταποκριθήκαμε σε αρκετά σημεία αμυντικά.

Η μη καλή λειτουργία στην επίθεση μας στοίχισε τη δυνατότητα να νικήσουμε. Το παλέψαμε ως το τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια κι, έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, είναι στενάχωρο ότι χάσαμε απέναντι σε μια πληρέστατη ομάδα, με πολλούς και καλούς παίκτες και με έναν πολύ καλό προπονητή».

Για την επιθετική εικόνα και αν ήταν απόρροια μόνο από την άμυνα του ΠΑΟΚ:«Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες όσον αφορά την επίθεσή μας. Υπήρχε η πίεση της ΑΕΚ, αλλά κι εμείς δεν κάναμε αυτά που θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει. Έχουμε ένα ροτέισον παικτών που δεν είναι μεγάλο, έχουμε ταξίδια, αγώνες... Δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε την ισορροπία.

Υπάρχουν παιδιά που παίζουν πάνω από 30’, δύο αγώνες την εβδομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών, τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτόν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».

Για την ενέργεια που καταναλώνει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ανάγκη για νίκες που έχει στο πρωτάθλημα:«Οφείλουμε να βρούμε τρόπο να "φρεσκαριστούν" τα παιδιά όσο γίνεται, να υπάρχει μια ισορροπία. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε ο ΠΑΟΚ κι όπου πηγαίνουμε, πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Έχουμε μια αρκετά καλή παρουσία στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Έχουμε την Τρίτη έναν αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερα επίπεδα ενέργειας. Η διάθεση σήμερα ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είναι θέμα ενέργειας και τα παιδιά το κατέθεσαν σήμερα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε τη νίκη ως το τέλος, παρότι το παιχνίδι είχε πάρει το ρυθμό που βόλευε την ΑΕΚ:«Πάντα υπάρχουν πλάνα, αλλά το κατά πόσο εφαρμόζονται ή όχι είναι στη διακριτική ευχέρεια τη δική μας και των αντιπάλων. Η αμυντική προσέγγιση, ως ένα σημείο, λειτούργησε. Είχαμε παίξει αρκετά καλά πάνω στον Λάνγκφορντ, αλλά στο τέλος μας στοίχισαν τα σουτ του. Αυτές οι ομάδες έχουν ένα ρόστερ 12 παιδιών που παίζουν συνεχόμενα.

Ο Λιούις έκανε 6 λάθη και είναι φυσιολογικό, κάποιες στιγμές, μετά από τόσους αγώνες και κούραση να υπάρχει μια σύγχυση. Αυτό προσπαθούμε να αποτρέψουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.