Πολύ καλό προαίσθημα έχει ο Λίνος Χρυσικόπουλος εν όψει της φετινής σεζόν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό. Αμφότερα, πάντως, χθες συνδυάστηκαν αφού ο 26χρονος forward ήταν εκ των διακριθέντων (με 15 πόντους) στη νίκη της ΑΕΚ επί της Ορτέζ.

Μιλώντας στο sport-fm.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο άσος της Ένωσης στάθηκε, μεταξύ άλλων, στον επιθετικό πλουραλισμό που θέλει να έχει η ομάδα του, κάλεσε τον κόσμο της ΑΕΚ -του οποίου τη δυναμική έχει… βιώσει και ως αντίπαλος, όπως τόνισε-στο ΟΑΚΑ και αναφέρθηκε στο επικείμενο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι (Σάββατο 19/10, 17:00).

Αναλυτικά, ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-το που κρίθηκε η νίκη επί της Ορτέζ: «Κάθε νίκη για εμάς είναι πολύ σημαντική, καθώς νίκη με τη νίκη θα μεγαλώσει η ομάδα. Κάθε θετικό αποτέλεσμα φέρνει και πίστωση χρόνου, ο οποίος είναι και το πιο σημαντικό μας "όπλο". Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας, περιορίσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους αιφνιδιασμούς της Ορτέζ και τα επιθετικά της ριμπάουντ. Νομίζω ότι αυτά έκριναν και το τελικό αποτέλεσμα».

-το καλύτερο πρόσωπο που έδειξε η ΑΕΚ στο κομμάτι της δημιουργίας (23 ασίστ, έναντι των μόλις εννιά στο προηγούμενο ματς με τον Ήφαιστο): «Η δουλειά που ρίχνουμε μέσα στο γήπεδο, μέρα με τη μέρα θα αρχίσει να φαίνεται όλο και περισσότερο. Στην επίθεση έχουμε πλουραλισμό και αυτός είναι και ο στόχος μας, να γίνουμε μία ομάδα απρόβλεπτη».

-το αν δίνει παραπάνω κίνητρο στην ομάδα, προκειμένου να καταλάβει την πρώτη θέση, η φετινή αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του BCL: «Εάν έχουμε πολύ καλή παρουσία στους ομίλους και τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις, θα επωφεληθούμε αυτής της αλλαγής. Θα δείξει ο χρόνος αν είναι θετική ή αρνητική για εμάς».

-την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ: «Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, η στήριξη του κόσμου για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική και μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά. Το έχω ζήσει και ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ. Βέβαια, είναι δύσκολο να γεμίσει αυτό το γήπεδο. Παρόλα αυτά, ακόμα και 100-200 άτομα παραπάνω να έρθουν, θα είναι βοήθεια».

-το επικείμενο παιχνίδι με το Περιστέρι: «Το Περιστέρι είναι πολύ καλή ομάδα, όπως έδειξε και με τη νίκη του επί της Γκαζιαντέπ. Είναι πολύ καλό και δουλεμένο σύνολο. Ωστόσο, δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τη νίκη».

-τις σκέψεις του εν όψει της φετινής σεζόν: «Έχω πολύ καλό προαίσθημα γι’ αυτή τη χρονιά. Θα δώσω όλο μου το είναι».

TAGS: A.E.K.