Ευρώπη

Χωρίς φιλάθλους στην αρχή τα ματς του ιταλικού πρωταθλήματος!

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα Ιταλίας, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Το πρωτόκολλο ασφαλείας της ιταλικής λίγκας ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, αποκάλυψε η «Gazzetta dello Sport».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγώνες του πρωταθλήματος –τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι της σεζόν- θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. Από την άλλη, σε κάθε ματς θα επιτρέπονται μάξιμουμ 125 άτομα στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται: 30 παίκτες, 6 προπονητές, 2 γιατροί, 4 φυσιοθεραπευτές, 2 αναλυτές παιχνιδιών, 10 μέλη της ομάδας, 3 διαιτητές, 1 παρατηρητής διαιτησίας, 5 άτομα γραμματείας, 4 καθαριστές, 1 γιατρός της άμεσης δράσης, 4 νοσηλευτές, 20 αστυνομικοί, 8 πυροσβέστες, 2 υπεύθυνοι για το αντι-ντόπινγκ, 8 δημοσιογράφοι, 5 φωτογράφοι και 10 άνθρωποι που θα χειρίζονται τις κάμερες.

Από ‘κει και πέρα, οι ομάδες θα επιβαρυνθούν με όλο το κόστος των τεστ για τον κορωνοϊό, στα οποία οι παίκτες και οι προπονητές θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε τέσσερις ημέρες. Το κόστος αυτό ανέρχεται στα 10.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή περίπου 100.000 ευρώ για όλη τη σεζόν. Ποσό, που θα καλούνται να καλύψουν αποκλειστικά οι ομάδες και αναμένεται να προκαλέσει έξτρα «πονοκέφαλο» σε ορισμένες από αυτές, καθώς ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x