Ελλάδα

Ζούρος στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Είχα πρόταση από ομάδα της Κίνας - Αποφάσισα λόγω πανδημίας να μην δεχτώ»

Ο Ηλίας Ζούρος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την εθνική Γεωργίας και τα παράθυρα της FIBA, την πρόταση που δέχτηκε από ομάδα της Κίνας και την πορεία των ελληνικών ομάδων.

Για τις δυσκολίες των διοργανώσεων λόγω κορωνοϊού, τον κόουτς των Νάγκετς, την πρόταση από ομάδα της Κίνας και την πορεία των ελληνικών ομάδων, μίλησε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Ζούρος.



Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπάσχετοι» με τους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά:

Για απραξία λόγω πανδημίας και τα παράθυρα της FIBA, δήλωσε: «Δύσκολο συνολικά. Να είμαστε υγιείς και να δούμε πως θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τη φετινή σεζόν σαν σύνολο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Υπήρξαν τουρνουά και αγώνες που ματαιώθηκαν. Η FIBA ανακοίνωσε πως τα παράθυρα θα γίνουν σε "φούσκες", αλλά η σκέψη όλων είναι πως θα μπορούν να ταξιδεύουν αλλά και να επιστρέφουν κάποιοι παίκτες. Είναι σίγουρα δύσκολη η υλοποίηση της σκέψης αυτής».

Για την Εθνική Γεωργίας και την προετοιμασία, τόνισε: «δύσκολη η προετοιμασία. Κάθε καλοκαίρι η Εθνική Γεωργίας προσπαθεί να εντάξει νέο αίμα και να το συνδυάσει με το παλιό».

Για Σενγκέλια και τις αντιδράσεις της Γεωργίας, υπογράμμισε: «Καλό είναι να μην εμπλέκεται η πολιτική με τον αθλητισμό. Αυτό στην Γεωργία είναι διαφορετικό λόγω του πολέμου. Ο Σενγκέλια είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ο οποίος είναι πάντοτε διαθέσιμος να βοηθήσει την εθνική».

Για το δύσκολο πρότζεκτ της εθνικής Γεωργίας, σχολίασε: «από τα πιο δύσκολα που έχω αναλάβει. Έχω δίπλα μου βέβαια έναν εξαιρετικό συνεργάτη, τον Γιώργο Λιμνιάτη. Με έχει βοηθήσει πολύ στο χτίσιμο της ομάδας. Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στο νέο αίμα. Όταν βλέπεις ότι κάνεις κάτι αποτελεσματικό, είσαι σαφώς χαρούμενος».

Όσον αφορά την πρόταση που είχε να προπονήσει ομάδα της Κίνας, τόνισε: «είχα πρόταση να δουλέψω στην Κίνα. Όταν φτάσαμε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και τέθηκε το ζήτημα της οικογένειας, αποφάσισα λόγω πανδημίας αλλά και της αβεβαιότητας που υπήρχε να μην δεχτώ».

Για τους Νάγκετς και τον κόουτς Μαλόουν, είπε: «πολύ μεγάλος προπονητής αδιαμφισβήτητα. Χάρηκα πολύ που τον γνώρισα και δούλεψα μαζί του. Είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβεται η δουλειά σου καθ’ αυτό τον τρόπο. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε».

Για τον Νίκολα Γιόκιτς, δήλωσε: «όταν τον είχαμε δει δεν νομίζω να ήμασταν εμείς οι πρώτοι. Είναι ένας μεγάλος παίκτης με τρομερό μπασκετικό IQ. Τέτοιοι παίκτες σίγουρα δεν χάνονται, πόσο μάλλον ψηλοί».

Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες φέτος, υπογράμμισε: «η αλήθεια είναι πως είναι μία πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη σεζόν. Έχει γίνει πολύ σωστό σκάουτινγκ και από τις δύο ομάδες. Από τη μία ο Παναθηναϊκός, μπαίνει σε μία διαφορετική εντελώς κατάσταση, αφού μετά από τόσα χρόνια, αποσύρθηκε ο πρόεδρος της ομάδας. Ένας πρόεδρος που πάντα βοηθούσε και με το παραπάνω. Θέλει χρόνο και υπομονή. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κράτησε μία βάση κάτι που είναι αρκετά σημαντικό. Ο Σλούκας ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς θα δώσει μεγάλη εμπειρία και θα σπρώξει την κατάσταση».

Για Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα, σχολίασε: «στην Ευρωλίγκα μετά τα μέσα της σεζόν μπορείς να κρίνεις σωστά. Διαφορετικές νοοτροπίες, νέοι παίκτες, το πρόγραμμα, τα ταξίδια παίζουν μεγάλο ρόλο στην ένταξη. Λόγω πανδημίας τα ταξίδια θα είναι θεωρώ ένα θέμα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αφού είμαστε τυχεροί λόγω του ότι οι αποστάσεις είναι μικρότερες».

Για ένα ματς που θα ήθελε να εξελιχθεί αλλιώς, σημείωσε: «σίγουρα αυτό της Εθνικής Ελλάδος με τη Νιγηρία. Δεν ήρθε τότε ο Κώστας Κουφός τελευταία στιγμή, ο Αντώνης Φώτσης, λόγω του ότι είχε τραυματιστεί στους Τελικούς με το Μιλάνο. Υπάρχουν δηλαδή κάποια πράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Θα μπορούσαμε να πάρουμε τότε τη νίκη αλλά οι συγκυρίες παίζουνε πάντα ρόλο.

Για τον Βλαντιμίρ Ρομανόφ, πρόεδρο της τότε Ζαλγκίρις, δήλωσε: «η έννοια της παράνοιας. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζούσε μόνο με τα άστρα και τα ζώδια. Πολύ δύσκολη εκείνη η σεζόν για εμένα. Μετά απ’ αυτό είχε συμβεί και κάτι ανάλογο και στην Μπουντούτσνοστ, όταν βάζανε στοιχήματα από την ώρα που πήγα, για το πότε θα απολυθώ».

Όσον αφορά τη σεζόν που πήγε ως πρώτος κόουτς στον Ολυμπιακό, υπογράμμισε: «η τότε ανάθεση έγινε καθόλου δημοκρατικά. Ο κ. Κόκκαλης δεν μου πρότεινε αλλά μου ανέθεσε τη δουλειά. Ήταν το ξεκίνημα της καριέρας μου. Μόνο να κερδίσεις έχεις μέσα από τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x