Τένις

«Βίωσα ρατσισμό και εντός και εκτός τερέν»

Ο Μαλ Ουάσινγκτον μίλησε για τα φαινόμενα ρατσισμού που υπάρχουν ακόμη και στο χώρο του τένις εκφράζοντας την πικρία του για τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε κάθε άθλημα.

«Είμαι έκπληκτος που δεν βλέπουμε περισσότερους Αμερικάνους στα ανδρικά τουρνουά, αλλά κυρίως ότι δεν βλέπουμε μαύρους παίκτες να φθάνουν σε υψηλό επίπεδο. Ο τελευταίος Αμερικανός που έφθασε σε τελικό διοργάνωσης ήταν το 2003 ο Άντι Ρόντικ. Εννοώ, ότι αυτό από μόνο του δείχνει πόσο δύσκολο είναι για τους ανθρώπους όχι μόνο λόγω χρώματος αλλά γενικά, να φθάσουν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 51χρονος πρώην τενίστας.

Μάλιστα, ο Ουάσινγκτον διατηρεί ακόμη το ρεκόρ 24ετίας όντας ο τελευταίος Αφροαμερικανός που έφθασε σε τελικό Grand Slam.

«Φυσικά και βίωσα το ρατσισμό και εντός και εκτός γηπέδου τένις. Υπήρξαν φορές μεγαλώνοντας που θα έπαιζες σε μικρό τουρνουά με πολλές ηλικίες γκρουπ και το ήξερες -ή ακόμη και στο έλεγαν- ότι δε θα παίξεις σε συγκεκριμένο κλαμπ. Δεν επιτρεπόταν για τους μαύρους παίκτες να συμμετάσχουν», τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες ανάδειξης ακόμη και στο χώρο του τένις.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x