Stoiximan Super League

Έμεινε… όρθιος στον Βόλο ο Παναιτωλικός!

Παίζοντας με 10 από το 28’, ο Παναιτωλικός έφυγε με το 0-0 από τον Βόλο, καθώς ο Μελίσσας απέκρουσε πέναλτι του Ουάρντα στο 60’ και «καθάρισε» όταν έπρεπε.

Βόλος και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την 12η αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς με έντονες συγκινήσεις πάντως.

Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμες, είδε τον Ουάρντα να κερδίζει την αποβολή του Τζανακάκη με δύο κίτρινες κάρτες από το 28’, αλλά ήταν ο Αιγύπτιος αυτός που έχασε και πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει ο Περέα από τον Περέιρα, στο 60ο λεπτό!

Οι Αγρινιώτες από την πλευρά τους περιορίστηκαν -φυσιολογικά- κυρίως σε παθητικό ρόλο, ωστόσο ανταπεξήλθαν του αριθμητικού τους μειονεκτήματος για πάνω από μια ώρα και πήραν έναν… παλικαρίσιο βαθμό, με τον Μελίσσα να «κατεβάζει ρολά» όποτε άλλοτε χρειάστηκε.

Έτσι, ο Βόλος έφτασε τους 15 βαθμούς μετά από 12 παιχνίδια, την ώρα που ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 8 πόντους, επίσης έχοντας παίξει 12 ματς.

Έτσι ξεκίνησαν:
Ο Βόλος παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν στην εστία, τους Ντεντάκη, Κολόμπο, Σάντσες και Μπαρτόλο στα μετόπισθεν, με τους Νίνη και Ριένστρα στον άξονα. Ενώ Περέα, Μαρτίνες και Ουάρντα συνέθεσαν την τριπλέτα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Δουβίκα.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη κατέβηκε κι αυτός με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας και Ντάλσιο αγωνίστηκαν στην άμυνα. Με τους Ταχάρ και Τσιγγάρα «κόφτες» και τους Γιάκολις, Μεντόσα και Ντίας πίσω από τον Βέργο, που έπαιξε σέντερ φορ.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά, κατοχή της μπάλας αλλά και εμφανή διάθεση να επιτεθούν από την αριστερή τους πλευρά, με τους Μπαρτόλο και Ουάρντα.

Μάλιστα, ήταν ο πρώτος εκείνος που επιχείρησε και τις δύο προσπάθειες να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, στα 45 δευτερόλεπτα και στο 5’, αλλά ανεπιτυχώς…

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, τα «καναρίνια» άρχισαν να πιέζουν κι αυτά περισσότερο, πήραν μέτρα στο γήπεδο ενώ παράλληλα κατάφεραν να κερδίσουν και κάποια κόρνερ, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν τον Κλέιμαν μέσω αυτών.

Αντιθέτως, από ένα κόρνερ, ο Βόλος είχε την καλύτερη του ευκαιρία για το 1-0, με την κεφαλιά του Δουβίκα στο 26’ να περνάει λίγο άουτ!

Η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες έγινε δύο λεπτά μετά, με τον Τζανακάκη να «κιτρινίζεται» για μαρκάρισμα στον Ουάρντα, όπως είχε συμβεί και στο 21’, αφήνοντας τον Παναιτωλικό με δέκα παίκτες!

Αυτόματα, ο Τσιγγάρας πέρασε δεξιός μπακ, ο Τραϊανός Δέλλας το γύρισε σε 4-4-1 και παράλληλα οι γηπεδούχοι άρχισαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην πλευρά του αντιπάλου τους.

Ωστόσο, χρειάστηκε να μπούμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, για να μπορέσουν να φτιάξουν κι άλλες επικίνδυνες φάσεις για γκολ...

Με τον Μαρτίνες να είναι πρωταγωνιστής σε δύο εξ αυτών, στο 42’ και στο 43’ και τον Ριένστρα σε μια ακόμα, ενώ ούτε και Νίνης μπόρεσε στις καθυστερήσεις να νικήσει τον Μελίσσα.

Στην επανάληψη, ο Βόλος πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, έψαξε το γκολ και στην πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ κέρδισε και πέναλτι, στο 58’, με τον Περέιρα να ανατρέπει τον Περέα που του έφυγε από θέση μέσα δεξιά…

Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο με ωραία επέμβαση στην δεξιά του πλευρά ο Μελίσσας απέκρουσε, διατηρώντας παράλληλα το 0-0, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Το μοτίβο παρέμεινε ίδιο στην συνέχεια, με την ομάδα της Μαγνησίας να πιέζει αλλά να μην μπορεί να βρει τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος από την πλευρά του συνέχισε να δυσκολεύεται να κρατήσει την μπάλα.

Στο 69ο λεπτό ήταν η σειρά του Δουβίκα να φτάσει κοντά στο 1-0, μετά την ενέργεια του Περέα, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έβαλε την κόντρα στο σουτ του εντός περιοχής κι έδιωξε σε κόρνερ.

Άλλη φάση δεν καταγράφηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ -που δεν έκανε ούτε μια αλλαγή- να προσπαθεί με πλαγιοκοπήσεις, με γεμίσματα και με μακρινά σουτ να… λύσει τον γόρδιο δεσμό, αλλά οι Αγρινιώτες κατάφεραν με πολύ κόπο να κρατήσουν το 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ):
Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Μπαρτόλο, Νίνης, Ριένστρα, Περέα, Μαρτίνες, Ουάρντα, Δουβίκας.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ταχάρ (90’+5’ Βάντερσον), Τσιγγάρας, Γιάκολις (54’ Περέιρα), Μεντόσα (54’ Μάζουρεκ), Ντίας, Βέργος (72’ Αζάντι).

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

Διαιτητής VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x