Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα ενός 22χρονου Σέρβου στο Football Manager αποτέλεσαν την αιτία για να ξεκινήσει να κάνει τη δουλειά των ονείρων του, στην ομάδα την οποία «εκτόξευσε» στο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ο Αντρέι Πάβλοβιτς, ένας 22χρονος από το Βελιγράδι της Σερβίας, πήρε την Μπεζάνια FK από τη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας και την οδήγησε μέσα σε 16 χρόνια στον ημιτελικό του Champions League, κερδίζοντας ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ και η Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη, κέρδισε 10 διαδοχικά πρωταθλήματα Σερβίας και 6 Κύπελλα με την ομάδα που εδρεύει στο Νέο Βελιγράδι.

Τα κατορθώματά του αυτά αποφάσισε να τα στείλει ηλεκτρονικά στην ομάδα και προς έκπληξή του, οι ιθύνοντες εντυπωσιάστηκαν πολύ και επικοινώνησαν μαζί του: «Έφτασα σε αυτούς με τα επιτεύγματά μου στο Football Manager και τους πρότεινα να τους βοηθήσω. Δεν περίμενα ότι θα μου τηλεφωνήσουν», παραδέχεται.Τελικά, του πρότειναν να αναλάβει ρόλο Αναλυτή δεδομένων: «Είχαμε μια φιλική συνομιλία και ο διευθυντής του κλαμπ με ρώτησε αν θα μπορούσα να έρθω το Σάββατο για το πρώτο παιχνίδι για να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήμουν συγκλονισμένος».Βέβαια, ο σύλλογος ταλανίζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα κι έτσι η πρόταση συνεργασίας αφορούσε εθελοντική απασχόληση: «Όταν μιλήσαμε με ρώτησαν αν θα μπορούσα να τους βοηθήσω εθελοντικά, καθώς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση».

Το περασμένο Σάββατο, ο Aντρέι ολοκλήρωσε την πρώτη του ημέρα εργασίας ως αναλυτής δεδομένων της ομάδας, στο παιχνίδι όπου η Μπεζάνια επικράτησε εντός έδρας της Ντεντίνγιε FK με σκορ 2-1.Ο νεαρός συνέταξε μια λεπτομερή έκθεση για το παιχνίδι και μοιράστηκε τα ευρήματά του στο Reddit για να τα διαβάσουν οι χρήστες. «Κράτησα τα στοιχεία για την έκθεση, στοχεύοντας σε μερικές ενδιαφέρουσες στατιστικές επίθεσης/άμυνας», είπε.Αφού διάβασαν τη σύντομη αναφορά του, οι άνθρωποι της ομάδας ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι που ζήτησαν από τον 22χρονο να συντάξει άλλη μία έκθεση για το παιχνίδι του τμήματος U21 την επόμενη μέρα, όπως και έγινε.

Ο Πάβλοβιτς μπορεί να έχει ταλέντο, όπως φαίνεται, στην τακτική ανάλυση αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά έχει και πτυχίο στις ιατρικές επιστήμες. Αυτή μάλιστα είναι η επαγγελματική σταδιοδρομία που θέλει να ακολουθήσει, ωστόσο είναι πολύ ανοιχτός παράλληλα και σε μια σταδιοδρομία στο ποδόσφαιρο.

«Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήθελα μια σταδιοδρομία στο ποδόσφαιρο ως σκάουτερ ή αναλυτής δεδομένων, κάτι που ήταν όνειρό μου εδώ και πολύ καιρό και μπορώ να κάνω αρκετά καλά», λέει,

Ακόμη κι αν σήμερα δεν αποκομίζει οικονομικό όφελος από την απασχόλησή του αυτή, προσδοκά στο μέλλον να συνδυάζει χόμπι και απολαβές: «Σήμερα δεν πληρώνομαι από την Μπεζάνια FK, αλλά το κάνω επειδή αγαπώ την ομάδα και αυτή τη δουλειά. Ελπίζω να πληρώνομαι στο μέλλον από μία ομάδα για να κάνω κάτι που αγαπώ».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος