sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βρουσάι, Παυλίδης, Χατζηδιάκος: Οι τρεις «Ολλανδοί» που εμπιστεύεται ο Φαν’τ Σιπ

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ έκανε την «έκπληξη» αφήνοντας εκτός ομάδας πολλά «βαριά» ονόματα και φαίνεται να τους αντικαθιστά με τρεις ποδοσφαιριστές από το γνωστό του ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ένα από τα δυσκολότερα «φεγγάρια» της ιστορίας της περνάει η Εθνική Ελλάδας.

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες της περασμένης δεκαετίας, όλα έχουν αλλάξει οριστικά. Οι ήττες από τα Νησιά Φερόε προ τετραετίας, η πρόσφατη ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με το Λιχτενστάιν αλλά και η κόντρα μερικών από των καλύτερων παικτών της ομάδας με τους εκάστοτε προπονητές είναι οι κυριότεροι λόγοι που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε να παρακμάζει.

Έτσι, ο Ολλανδός Τζον Φαν’τ Σιπ που ανέλαβε πρόσφατα χρέη ομοσπονδιακού προπονητή, αποφάσισε να κάνει κάποιες ριζοσπαστικές αλλαγές στην ομάδα.

Οι Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης,Μανωλάς και Σάμαρης μαζί με τον Μήτρογλου (για δεύτερη σερί φορά) δεν κλήθηκαν, προκαλώντας αναταράξεις σε όλα τα επίπεδα.

Στις θέσεις τους κλήθηκαν μεταξύ άλλων τρεις ποδοσφαιριστές από το ολλανδικό πρωτάθλημα τους οποίους ο νέος τεχνικός έχει δει και φαίνεται να εμπιστεύεται. Δύο από αυτούς τους είδαμε και στην προηγούμενη κλήση του Φαν’τ Σιπ και δεν είναι άλλοι από τους Μάριο Βρουσάι και Βαγγέλη Παυλίδη.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στην Άλκμααρ. Ποιοί είναι και τί έχουν κάνει όμως στην καριέρα τους αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές;

Μάριος Βρουσάι: Γεννημένος στη Ναύπακτο από Αλβανούς γονείς, είναι ο πιο γνωστός από τους τρεις καθώς ανήκει στον Ολυμπιακό και έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στις αρχές της προηγούμενης περιόδου με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τον περασμένο Γενάρη, όμως, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην Βίλεμ με την μορφή δανεισμού για ενάμιση χρόνο με σκοπό να «πάρει» παιχνίδια.



Η Βίλεμ δεν ήταν τυχαία επιλογή, καθώς εκεί είχε παραχωρηθεί ως δανεικός και ο Κώστας Τσιμίκας που μέσω των εξαιρετικών του εμφανίσεων επέστρεψε ως βασικός στην ομάδα του Πειραιά. Ο Βρουσάι σε μισή και κάτι σεζόν με την ομάδα του Τίλμπουργκ έχει κάνει 27 εμφανίσεις σκοράροντας πέντε γκολ και μοιράζοντας εννιά ασίστ.

Ο 21χρονος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και φέτος έχει ξεκινήσει και στα εννιά παιχνίδια της ομάδας του στην Eredivisie. Ο Άντρι Κόστερ χρησιμοποιεί τον Βρουσάι κυρίως στα αριστερά της επίθεσης αλλά και ως «δεκάρι» ενώ σαν επιτελικό μέσο τον χρησιμοποίησε και ο Φαν’τ Σιπ στα δύο ματς με Φινλανδία και Λιχτενστάιν.

Βαγγέλης Παυλίδης: Ο 20χρονος επιθετικός είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και ήταν η Μπόχουμ η ομάδα η οποία τον αγόρασε το 2015 από την ακαδημία στην οποία αγωνιζόταν, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του. Στην γερμανική ομάδα αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερα ματς για την Bundesliga 2 με αποτέλεσμα να δοθεί κατά σειρά δανεικός στην δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ και στην Βίλεμ.



Στην ολλανδική ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει σκοράροντας έξι γκολ σε 17 εμφανίσεις κι έτσι η ομάδα του Κόστερ αποφάσισε να τον αγοράσει έναντι 250 χιλιάδων ευρώ. Ο Παυλίδης δεν άργησε να δικαιώσει τον προπονητή του καθώς έχει σκοράρει ήδη έξι γκολ σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος(έχασε πέναλτι στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στην Άλκμααρ) όντας στην δεύτερη θέση των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Ντόνιελ Μάλεν της Αϊντχόβεν.

Η τιμή του υψηλόσωμου επιθετικού έχει φτάσει ήδη τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ κι αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, είναι σίγουρο πως του χρόνου θα βρεθεί μια ομάδα να πληρώσει αδρά για την υπογραφή του.

Παντελής Χατζηδιάκος: Είναι ο πιο άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά όχι σε αυτούς που ασχολούνται με το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Ο Χατζηδιάκος είναι γεννημένος στην Ρόδο και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Το 2011, όμως, η Άλκμααρ τον είδε σε ένα τουρνουά και τον αγόρασε από τους “πράσινους”όταν ο παίκτης ήταν μόλις 14 ετών.



Ο 22χρονος αμυντικός κατέγραψε τις πρώτες του συμμετοχές στην Eredivisie και στο Europa League το 2015 και από τότε αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας της Χάγης. Οι συνολικά 75 συμμετοχές του με την Άλκμααρ του άνοιξαν την πόρτα της εθνικής σε μια δύσκολη περίοδο για την «γαλανόλευκη».

Ο Χατζηδιάκος έχει αγγωνιστεί και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι σε μερικά ματς της ολλανδικής ομάδας ενώ κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή είναι πως μάνατζέρ του είναι ο πασίγνωστος Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος έχει στο πελατολόγιό του ονόματα όπως ο Πογκμπά, ο Βεράτι, ο Ινσίνιε αλλά και ο Μανωλάς.

Μένει να φανεί αν οι αλλαγές του Φαν’τ Σιπ και η κλήση αυτών των νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών θα δώσει ώθηση στην «ταλαιπωρημένη» εθνική ομάδα ή θα την ρίξει ακόμα πιο χαμηλά.

Επιμέλεια: Θάνος Κονταξής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x