bwin

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Θα είναι πάντα το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προέρχονται από μεγάλες νίκες επί των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, θέλοντας τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση (11/04, 19:30) για διαφορετικούς λόγους!

bwin - Το παιχνίδι στο ντέρμπι «αιωνίων» αλλάζει με ενισχυμένες αποδόσεις! |21+

Η απόλυτη μάχη, όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού έφτασε! Το ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είναι ο αγώνας που… μαγνητίζει τα βλέμματα, αναφορικά με τις εγχώριες διοργανώσεις.



Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό «φεγγάρι», λίγο πριν το μεταξύ τους ματς κι έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές των playoffs της Super League. Ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-1 την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας τη διαφορά επιπέδου που υπάρχει πλέον με τους υπόλοιπους του «Big-4» της Super League. Η ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς ήταν «καταιγιστική» στο γρασίδι του Ολυμπιακού Σταδίου. Μέσα σε 27 λεπτά, με δύο γκολ του Μασούρα κι ένα των Ελ Αραμπί και Καμαρά σκόρπισε την ΑΕΚ στους… τέσσερις ανέμους. Απόδοση 3.25 να δούμε περισσότερα από 3.5 γκολ και στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε 21 ημέρες, έβγαλε αντίδραση μετά την απρόσμενη ισοπαλία (2-2) με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα και πραγματοποίησε ένα από τα πιο «γεμάτα» παιχνίδια της σεζόν σε άμυνα κι επίθεση. Παράλληλα ο Λάζλο Μπόλονι είδε την τριάδα Βιγιαφάνιες – Μακέντα – Χατζηγιοβάνη ν’ αποδίδει γι’ ακόμα μία φορά στο επιθετικό τρίτο του «τριφυλλιού». Ειδικά ο Αργεντινός επιτελικός μέσος, από την ημέρα που μετακινήθηκε από τον άξονα στο αριστερό άκρο, βρίσκοντας ελευθερία και χώρους να κινηθεί, ανέβασε ένα επίπεδο την μεσοεπιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός;  Στην bwin το ζεις με live στοίχημα καλύτερο από ποτέ! |21+

Μαρτίνς ο… στρατηγός

Ο Πέντρο Μαρτίνς στο τέλος της τρίτης του σεζόν στον Ολυμπιακό, μπορεί να καμαρώνει για την αγωνιστική «μετάλλαξη» των Πειραιωτών. Επιθετικό ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά στους χώρους, βελτίωση νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά κυρίως σαφές πλάνο, είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Πορτογάλο. Ο 50χρονος προπονητής από την Φέιρα, συμπλήρωσε 153 αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Προσωπικό του ρεκόρ, καθώς 152 ήταν τα περισσότερα παιχνίδια του σε μία ομάδα, την Μαρίτιμο.

Στη Super League οι αριθμοί του είναι εκπληκτικοί. Είτε μιλάμε για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, είτε για τα playoffs, ο Πέντρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός παίρνουν… άριστα! Ο Πορτογάλος στο σύνολο έχει 75 νίκες, 14 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες. Πλέον βρίσκεται στο «κυνήγι» του Τάκη Λεμονή, ο οποίος σταμάτησε στις 77 νίκες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Απόδοση 2.25 να νικήσει ο Ολυμπιακός με μηδέν παθητικό.

«Κυνηγώντας» το πράσινο… τραίνο της Ευρώπης

Νούμερο ένα στόχος από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου στον Παναθηναϊκό, η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που όταν ανέλαβε ο Λάζλο Μπόλονι έμοιαζε ως μακρινό όνειρο. Οι «πράσινοι» την ημέρα που ο Ρουμάνος έκανε την πρώτη εμφάνιση στο Κορωπί, ήταν μεν στην 8η θέση, αλλά το ποδόσφαιρο που παρουσίαζαν δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας. Με τον Μπόλονι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ζει… ροκ καταστάσεις, αλλά παράλληλα αποδίδει στον αγωνιστικό χώρο.

Το ντέρμπι «αιωνίων» παίζει στην bwin με Build A Bet και κορυφαίες αποδόσεις! |21+

Με εκείνον στον πάγκο συμμαζεύτηκε η αμυντική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα με 19 γκολ παθητικό, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τον Άρη, που κάνει μία από τις κορυφαίες σεζόν της ιστορίας του. Κατέγραψε αήττητο εννέα αγώνων στη Super League, αλλά κι έναν ηχηρό αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα, κυρίως για το πώς εκείνος ήρθε. Αν μη τι άλλο, ο Παναθηναϊκός είναι ένας απρόβλεπτος αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους».  Απόδοση 8.00 να νικήσει και να κρατήσει το μηδέν ο Παναθηναϊκός στην άμυνά του.

Τα δύο ντέρμπι της regular season

Στην κανονική περίοδο οι δύο «αιώνιοι» μοιράστηκαν από μία νίκη στα μεταξύ τους ντέρμπι. Σ’ εκείνο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό, μ’ ένα εξαιρετικό τελείωμα του Κώστα Φορτούνη. Ωστόσο, οι «πράσινοι» εμφανίστηκα ανώτεροι, κυρίως μετά τα πρώτα 35 λεπτά. Το δεύτερο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, μαζί με την ανατροπή επί της ΑΕΚ εκτός έδρας και το 3-0 επί του ΠΑΟΚ, είναι τα highlights της σεζόν!

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Σωκράτης Διούδης και η αστοχία των παικτών του Πέντρο Μαρτίνς, σε συνδυασμό με την ευστοχία του Παναθηναϊκού, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για να βαφτεί «πράσινο» το ντέρμπι και να «σπάσει» το αήττητο του Ολυμπιακού με το τελικό 2-1. Απόδοση 6.00 να νικήσει ο Παναθηναϊκός.

Οι αριθμοί της επίθεσης

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την κορυφαία επίθεση της κανονικής περιόδου της Super League, με 64 γκολ. Έχει στη σύνθεσή του τον καλύτερο σκόρερ, καθώς ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα 19 φορές στη regular season και μία στα playoffs. Επίσης, τους δύο παίκτες που μοίρασαν τα πιο πολλά γκολ, αφού Φορτούνης και Βαλμπουενά κατέγραψαν 11 και 6 ασίστ αντίστοιχα! Απόδοση 4.20 να νικήσει ο Ολυμπιακός και να δούμε over 3.5 γκολ στο ματς.

«Ζεστός» για τον Ολυμπιακό στo μίνι πρωτάθλημα ξεκίνησε ο Γιώργος Μασούρας. Ο διεθνής εξτρέμ σκόραρε ένα γκολ με τον Άρη και δύο με την ΑΕΚ. Μαζί με τον Φεντερίκο Μακέντα είναι οι πρώτοι σκόρερ των play off. Από την άλλη, ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού, ο οποίος με τα 20 γκολ που μετράει έως τώρα ισοφάρισε το περσινό του ρεκόρ (στις εγχώριες διοργανώσεις), έχει μοιράσει σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές δύο ασίστ, όσες και ο Χοσέ Χολέμπας.

Build A Bet και νέες αγορές στο ντέρμπι «αιωνίων». Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα! |21+

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, «αναγεννημένος» εμφανίζεται ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός φορ, ο οποίος στο ντέρμπι του «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν εκτός αποστολής για λόγους τακτικής, σκόραρε τρεις φορές στα playoffs κόντρα σε Αστέρα Τρίπολη και ΠΑΟΚ. Eχει 1,3 γκολ/τελικες προσπάθειες. Ακόμη, με το γκολ στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου κόντρα στον «δικέφαλο» του βορρά, έφτασε τα 4 τέρματα στα τρία πιο πρόσφατα ματς που πάτησε χορτάρι! Κοινό γνώρισμα του Παναθηναϊκού στα τελευταία ματς; Η δημιουργία από τον αριστερό μπακ. Ραγδαία, η βελτίωση επιθετικά και το Χουανκάρ. Ο Ισπανός «παίζει» όλη την πλευρά, ανέλαβε εκτελέσεις στημένων φάσεων και έχει από μία ασίστ κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ! Aπόδοση 3.60 να νικήσει ο Ολυμπιακός και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση.

Το «πράσινο» 2014 και η… ερυθρόλευκη κυριαρχία

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 2.597 ημέρες χωρίς να φύγει με το «διπλό» από την έδρα του Ολυμπιακού. Στα παιχνίδια που διεξήχθησαν μετά από το 0-3 του 2014, οι γηπεδούχοι επικράτησαν έξι φορές, εκ των οποίων οι τρεις στα τελευταία αντίστοιχα ματς. Οι δύο αγώνες που έληξαν ισόπαλοι ήταν σχεδόν… καρμπόν! Ολοκληρώθηκαν 1-1, με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ. Ωστόσο στο ντέρμπι του Μαρτίου του 2018, ο Μουνιέ ισοφάρισε το γκολ του Φορτούνη, ενώ σ’ εκείνο του Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Σισέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, μετά το γκολ του Κάτσε. Απόδοση 8.75 να λήξει το ντέρμπι ξανά 1-1.

Στα έξι πιο πρόσφατα εντός έδρας ντέρμπι που ο Ολυμπιακός επικράτησε, σημείωσε γκολ από το ημίχρονο σε όλα πλην ενός. Μόνο η αναμέτρηση της 26ης Οκτωβρίου 2014, που κατέληξε στον Ολυμπιακό με το γκολ του Αυλωνίτη δεν είχε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Απόδοση 2.25 να νικήσει ο Ολυμπιακός και στα δύο ημίχρονα.

Γκολ με το… σταγονόμετρο για τον Παναθηναϊκό στο ίδιο εύρος αγώνων. Το 2015-16 σκόραρε με τον Μπεργκ στο 3ο λεπτό, ενώ σημείωσε ένα τέρμα τη σεζόν 2017-18 και ένα το 2018-19. Από την αναμέτρηση που ο Έργκους Κάτσε είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2018 και στα επόμενα τρία ντέρμπι στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει γκολ! Απόδοση 8.50 να λήξει το ντέρμπι 0-0.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x