Οι Σάρισες Φλώρινας θα πάρουν μέρος στο Europe Cup 2020-2021 και γυρίζουν στην Ευρώπη ύστερα από απουσία ενός έτους. Το δικαίωμα της συμμετοχής το απέκτησαν με την τέταρτη θέση στο περασμένο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, ενώ η φετινή θα είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, που θ’ αγωνιστούν στον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό διασυλλογικού επιπέδου.
Στο Europe Cup γυναικών δήλωσε συμμετοχή και η ιταλική Νορμπέλο, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο πριν λίγο καιρό η Κατερίνα Τόλιου, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών θα υπάρχει, όπως κάθε χρόνο, ελληνική συμμετοχή σε ατομικό επίπεδο.

Οι Σάρισες είχαν κάνει την πρεμιέρα τους στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» την περίοδο 2017-2018. Τότε είχαν πάρει και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, ενώ τη σεζόν 2018-2019 αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Η κλήρωση των ομίλων της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου και η βορειοελλαδίτικη ομάδα έχει υποβάλει αίτημα να οργανώσει στη Φλώρινα τα παιχνίδια του δικού της ομίλου. Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, θα είναι η δεύτερη φορά που θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες στην πόλη μετά το 2017.

Είναι συνολικά 12 οι ομάδες που πρόκειται ν’ αγωνιστούν στο Europe Cup και η Νορμπέλο της Τόλιου συμπεριλαμβάνεται, φυσικά, στις υποψήφιες αντιπάλους (η αυστριακή Λιντς είναι πρώτο φαβορί, ενώ η γαλλική Σεν Ντενίς και η βελγική Μαλόν θα μετάσχουν με wild card).

Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες γνωστοποίησε με ενθουσιασμό στα social media τη νέα ευρωπαϊκή συμμετοχή του και σημειώνει ότι "η διοίκηση του συλλόγου θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, έτσι ώστε οι Σάρισες να έχουν μία καλή πορεία και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη".

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube