Χάντμπολ

Διομήδης Άργους και ΑΕΚ, ξανασυναντιούνται έξι χρόνια μετά

Η ζωή κάνει κύκλους, με τον Διομήδη Άργους και την ΑΕΚ να είναι έτοιμοι να το μάθουν για τα καλά από πρώτο χέρι.

Έξι χρόνια μετά την τελευταία και μοναδική τους συνάντηση, οι όχι και τόσο άγνωστοι Διομήδης Άργους και ΑΕΚ, οι οποίοι εξασφάλισαν την πρόκριση απέναντι σε ΑΕΣΧ Πυλαίας και Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή αντίστοιχα, θα τεθούν αντιμέτωποι, άγνωστο παραμένει ο τόπος και ο χρόνος, με φόντο την κατάκτηση του 38ου Κυπέλλου Ελλάδας.

Το όχι και τόσο μακρινό 2014 λοιπόν, οι σημερινοί «μονομάχοι» είχαν… διασταυρώσει τα ξίφη τους στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, γήπεδο που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει σύντομα την έδρα της μπασκετικής ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν φύγει τότε αγκαλιά με τρόπαιο, αφού επικράτησαν με 18-16 μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς τους που φρόντισαν να δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο ματς.



Σίγουρα τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά με αυτά προ εξαετίας. Η μεν ΑΕΚ, δείχνει με τις προσθήκες που πραγματοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως με τους Μπουνέτα, Αραμπατζή και Κοσάνοβιτς, την επιστροφή Χόγκας αλλά και την διατήρηση του Γιάκομπσεν, πιο δυνατή από ποτέ. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού την περασμένη διετία, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, με αποκορύφωμα την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την απόκτηση του έμπειρου Δημήτρη Δημητρούλια.

Τα πράγματα για τον Διομήδη δεν ξεκίνησαν και με τον καλύτερο τρόπο φέτος. Τα αρνητικά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών στην Handball Premier έφεραν την άμεση αντικατάσταση του Χρήστου Δημήτρουλα από τον Γιώργο Χαλκίδη, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει τους Πελοποννήσιους σε μια μεταβατική σεζόν. Οι «λύκοι» παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο σύνολο με αρκετούς νεαρούς αθλητές, που σαφώς χρειάζεται τον χρόνο του. Τους τελευταίους δυο μήνες, η προσπάθεια ανανέωσης μοιάζει να έχει αρχίσει να αποδίδει, με αποκορύφωμα την πρόκριση στον μόλις δεύτερο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας τους αλλά και το αήττητο που διατηρούν μέσα στο 2020.

Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να είναι αρκετά μεγάλη και να έχουν αλλάξει πολλά από το 2014, όμως αυτά που συνδέουν το τότε με τον τώρα και κυρίως τα πρόσωπα των παικτών που πρωταγωνιστούν ακόμα σήμερα, δεν διαφέρουν και πολύ.

Όσον αφορά τον Διομήδη Άργους, οι Γιάννης Χαντέλης και Λευτέρης Κρεμαστιώτης δεν έφυγαν ποτέ από την Νέα Κίο.



Σχετικά με την «Ένωση», στο ρόστερ από εκείνο το ματς υπάρχουν οι Παναγιώτης Νικολαΐδης, Τάσος Παπαδιονυσίου και Διονύσης Γεωργιάδης, ενώ ο Χρήστος Κεδέρης άλλαξε «στρατόπεδο». Από την άλλη, οι Αλέξης Αλβανός και Δημήτρης Καφφάτος προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους ως μέλη του προπονητικού τιμ των «κιτρινόμαυρων» στο πλευρό του Δημήτρη Δημητρούλια, ο οποίος στην προηγούμενη συνάντηση των Λιοσίων, βρισκόταν στον πάγκο των «λύκων».

Τέλος, πολλά είναι αυτά που συνδέουν με τον τελικό του 2014, εκτός από τους σημερινούς διεκδικητές του τίτλου και τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή. Πιο συγκεκριμένα, ο νυν γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» Κώστας Τσιλιμπάρης είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης (MVP) με 18 αποκρούσεις. Επίσης ο Γρηγόρης Σανίκης πανηγύρισε την «κούπα» με την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο προπονητής των Πειραιωτών Γιώργος Ζαραβίνας και ο πλέι μέικερ Χάρης Μάλλιος, αγωνίστηκαν με την φανέλα του Διομήδη Άργους.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x