Πόλο

Έκανε το «2x2» η Εθνική Νέων με ασταμάτητη την Ελληνιάδη

Η Εθνική Νέων πόλο επικράτησε 16-9 του Καναδά και ζευγάρωσε τις νίκες της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας κορυφαία σκόρερ την Ελληνιάδη που σημείωσε έξι γκολ.

Απόλυτη Εθνική, με κορυφαία την Ελληνιάδη.

Η Ελλάδα επικράτησε με 16-9 σκορ του Καναδά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του πόλο και έκανε το «2x2» στη διοργάνωση, με την περιφερειακή της Βουλιαγμένης να παρουσιάζεται ασταμάτητη, αφού πέτυχε έξι γκολ σε επτά προσπάθειες.

Ως εκ τούτου, η γαλανόλευκη θα διεκδικήσει την πρωτιά (δίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά) του ομίλου της κόντρα στην Κίνα. Η ομάδα του Στέφανου Λεάνδρου ήταν ανώτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης και απολύτως δίκαια έφτασε σε άνετη επικράτηση.

«Γνωρίζαμε εξαρχής ότι το παιχνίδι απέναντι στην Κίνα θα ήταν αυτό που θα καθόριζε την πρώτη προνομιούχο θέση του ομίλου. Η Κίνα έχει μια αξιόλογη ομάδα και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την αξία της κατά την διάρκεια της κοινής προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Οκτάλεπτα: 6-2, 5-1, 4-2, 1-4

Ελλάδα: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 6, Πρωτοπαπά, Μαστρόκαλου 1, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή 2, Κανετίδου 2, Αρχοντάκη.

Καναδάς: Μπάκοτς 3, Μακ Ντόνελ 1, Μοράν 1, Γκονζάλες 1, Κάρολ 1, Γκούβρεμοντ 1, Ντόναλντ 1.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία 15-9

Κίνα-Καναδάς 12-9

Κίνα-Ν. Ζηλανδία 13-7

Ελλάδα-Καναδάς 16-9

Η βαθμολογία του ομίλου μετά την συμπλήρωση των δυο πρώτων αγωνιστικών:

Ελλάδα 6, Κίνα 6, Ν. Ζηλανδία 0, Καναδάς 0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x