Θαλάσσια Σπορ

Έκλεψε τις εντυπώσεις το 1ο Andros Experience!

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στην Άνδρο το πρώτο multisport event για φέτος, το Andros Experience.

Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχοντες ή μη, έζησαν μοναδικές στιγμές με φόντο το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, που για πρώτη φορά φιλοξένησε ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός.

Το τριήμερο ξεκίνησε με όμορφες εικόνες από πολλούς μικρούς μας φίλους που πήραν μέρος στο RUN 4 ANDROS, από το οποίο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων Άνδρου.

Το Σάββατο τα καταγάλανα και ήρεμα νερά στις παραλίες των εκκινήσεων ήταν ο λόγος που χαμογελούσαν όλοι οι συμμετέχοντες. Επειδή όμως η θάλασσα είναι γεμάτη εκπλήξεις, μόλις οι κολυμβητές απομακρύνθηκαν από τις παραλίες, ήρθαν αντιμέτωποι με τις πραγματικές καιρικές συνθήκες οι οποίες ήταν πάρα πολύ απαιτητικές. Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι η συμβολή της Lifeguard Hellas και του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου με έμπειρους ναυαγοσώστες και παροχή σκαφών, έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των συμμετεχόντων. Πρώτος στο αγώνισμα των 5200μ. αναδείχτηκε ο Λευτέρης Πανέτης (01:07:50) στους άνδρες και η Βασιλική Μαυρίδου στις γυναίκες (01:47:46). Στα 3600μ. στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σκαρφάλωσαν οι Νίκος Κουρλιούρος (00:50:33) στους άνδρες και Γεωργία Καραϊσκου (01:02:46) στις γυναίκες. Τέλος στο αγώνισμα των 750μ. Πρώτοι αναδείχτηκαν οι Παναγιώτης Πολύζος (00:09:46) και Βασιλική Δημοπούλου (00:10:56) σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Σάββατο απόγευμα κορυφώθηκε η διασκέδαση με την παιδική κολύμβηση και η αγωνία με τα Swim Relays. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απονομές αναμνηστικών στην κεντρική πλατεία στο Μπατσί και ακολούθησε τεχνική ενημέρωση και Pasta Party στο Γαύριο, προσφορά των εταιρειών ΗΛΙΟΣ και AGRINO για τα συνοδευτικά πιάτα.

Κυριακή πρωί καθώς ανέβαινε ο ήλιος, ανέβαινε και η ταχύτητα του ανέμου. Οι αθλητές του Sprint Triathlon και Sprint Aquathlon, χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια με αντίπαλο όχι μόνο το χρόνο αλλά και τα στοιχεία της φύσης. Η κολυμβητική διαδρομή ήταν λίγο μικρότερη για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ποδηλατικό και δρομικό σκέλος η παρουσία οχημάτων ήταν μηδενική. Πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού στο Sprint Triathlon, έκοψε ο Παναγιώτης Πολύζος σε χρόνο 01:00:54 και τον ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Αργύρης (01:01:30) και Κωνσταντίνος Δάινας (01:04:35). Στην ίδια κατηγορία των γυναικών, πρώτη αναδείχτηκε η Στεφανία Πολυχρονιάδη (01:08:39), ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Αναστασία Τσουρουκτζή (01:12:00) και Λίνα Χασιώτη (01:14:56) στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στο αγώνισμα του Sprint Aquathlon, πρώτος στους άνδρες ήταν ο Αλέξανδρος Βαμβακίδης (00:28:28) και τον ακολούθησαν οι Βασίλειος Κορκονδείλας (00:33:48) και Αναστάσιος Κανελλόπουλος (00:34:26). Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελίζα Δήμου, δεύτερη αναδείχτηκε η Βασιλική Δημοπούλου (00:34:57) και τρίτη η Παναγιώτα Παντέλα.

Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής με τη καθιερωμένη τελετή απονομής των αναμνηστικών στους πρώτους κάθε αγωνίσματος, με τους συμμετέχοντες να μην κρύβουν τον ενθουσιασμό τους και να ανανεώνουν το ραντεβού τους με το πανέμορφο νησί της Άνδρου και το Andros Experience για του χρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x