Πόλο

«Καθάρισε» την Ισπανία και πήρε ιστορική πρόκριση η Εθνική πόλο

Έστω και με δραματικό τρόπο, η Εθνική πόλο νίκησε 12-11 την Ισπανία στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής ζώνης του World league και πήρε την πρόκριση για το Super Final της διοργάνωσης.

Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε την Ισπανία 12-11 στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής ζώνης του World League που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας και, με «2 στα 2», πήρε την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης και την Κυριακή παίζει την πρώτη θέση κόντρα στο Μαυροβούνιο, που, επίσης, προκρίθηκε στα τελικά.

Οι διεθνείς έπαιξαν σπουδαίο πόλο, είχαν πολυφωνία στην επίθεση και επικράτησαν απέναντι σε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες, με τον Στέλιο Αργυρόπουλο-Κανακάκη να σημειώνει το "χρυσό" γκολ 6’’ πριν το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το πρώτο λεπτό. Οι Ισπανοί στο πρώτο ημίχρονο προηγούνταν σταθερά, αλλά οι παίκτες του Θοδωρή Βλαάχου πάντα μείωναν. Η Εθνική είχε ένα ονειρικό τρίτο οκτάλεπτο, αφού με 4-1 επιμέρους σκορ προηγήθηκε 8-6 και κράτησε τους Ισπανούς σε χαμηλό σκορ.

Στην τελευταία περίοδο, ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Η Εθνική προηγήθηκε 9-7, αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 9-9. Με γκολ του Παπαναστασίου και του Σκουμπάκη οι Έλληνες διεθνείς έφτασαν στο 11-9. Εκεί, οι Ισπανοί ισοφάρισαν με τους Μπαρμπόζο και Γρανάδος σε 11-11. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης 6’’ πριν τη λήξη.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-1, 4-5. Σύνολο: 12-11

Ελλάδα: Γαλανίδης, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς

Ισπανία: Μουνιαρίθ 3, Μπαρμπόζο 2, Γρανάδος 2, Φερνάντες, Μπουστός, Περόνε, Φαμέρα


Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας: Σερβία - Γαλλία 10-6 και Μαυροβούνιο - Ιταλία 14-10

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x