Γενικά

Έναρξη στο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού πινγκ πονγκ, την Πέμπτη ο αγώνας της Ελλάδας-Κροατίας

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση, νέος τρόπος διεξαγωγής του κάθε αγώνα, το ίδιο μεγάλη η πρόκληση για τις εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Για πρώτη φορά στα χρόνια της παρουσίας του ομαδικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016) διεξάγεται Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά, ώστε να δώσει προκρίσεις για το Τόκιο. Φιλοξενείται από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή 26 του μήνα στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας και προσφέρει στις χώρες το τεράστιο κίνητρο να πάρουν ένα από τα εναπομείναντα εννέα «εισιτήρια» για το Ολυμπιακό event του αγωνίσματος.

Ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τους άνδρες, οι οποίοι έφτασαν την Τρίτη στην Ιβηρική Χερσόνησο αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν πολύ δύσκολο, αλλά και ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο. Την ομάδα συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Στα «νοκ άουτ» του σταδίου 1 η Εθνική αγωνίζεται την Πέμπτη. Στις 18:00 ώρα Ελλάδας (16:00 τοπική) αντιμετωπίζει την Κροατία και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, ώστε να διεκδικήσει αργότερα, μέσα από δύο ευκαιρίες, την πρόκριση για το Τόκιο.

Η αλλαγή με το Ολυμπιακό σύστημα διεξαγωγής του κάθε ματς είναι ότι για πρώτη φορά το διπλό έρχεται στην αρχή. Έως και το Ρίο, το διπλό γινόταν στη μέση, δηλαδή ήταν το τρίτο στη σειρά ματς στις αναμετρήσεις που μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και το 3-2.

Ισχύει πάντα, επίσης, ότι η μία ομάδα παίρνει το Α, η άλλη το Χ και κανένας αθλητής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από δύο αγώνες. Κάθε ομάδα έχει μίνιμουμ 3 και μάξιμουμ 5 αθλητές/τριες.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.) η σειρά των αγώνων είναι:

• Match 1: Double BC vs YZ
• Match 2: A vs X
• Match 3: C vs Z
• Match 4: A vs Y
• Match 5: B vs X

Η Εθνική ομάδα έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στο Γκοντομάρ, μέσω Λισαβόνας, και το γεγονός ότι βρίσκεται απευθείας στον δεύτερο γύρο και αγωνίζεται την Πέμπτη μεθαύριο κρίνεται θετικό από την άποψη ότι της δίνει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την απαραίτητη προσαρμογή. Από το βράδυ της Δευτέρας και το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ο Κώστας Βατσακλής έχει τονίσει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για την πρόκριση. Αρχικά, γιατί δεν είναι αχτύπητη η Κροατία κι έπειτα γιατί, περνώντας στον καθοριστικό δεύτερο αγώνα για την Ολυμπιακή πρόκριση από το στάδιο 1, η ομάδα μπορεί να κοντράρει στα ίσια και τη Μεγάλη Βρετανία (νούμερο 7), η οποία, εκτός απροόπτου, θα έχει αποκλείσει την Αργεντινή.

Η Ελλάδα, δηλαδή, με δύο νίκες στο στάδιο 1 θα εξασφαλίσει την παρουσία της στο Τόκιο. Αν νικήσει την Κροατία και χάσει την Παρασκευή από τη Μεγάλη Βρετανία ή την Αργεντινή τότε θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο στάδιο 2.


Αναλυτικά, τα μίνι ταμπλό των ανδρών στο στάδιο 1:
Στο 1ο: Κορέα-Ρωσία και Βόρεια Κορέα-Τσεχία
Στο 2ο: Σλοβενία-Ιράν και Λουξεμβούργο-Ινδία
Στο 3ο: Βρετανία-Αργεντινή και Κροατία-Ελλάδα
Στο 4ο: Λευκορωσία-Ουγγαρία και Ισπανία-Σουηδία
Στο 5ο: Γαλλία-Δανία και Σλοβακία-Ρουμανία
Στο 6ο: Βέλγιο κόντρα σε Μαλαισία ή Ιταλία και Ουκρανία-Πορτογαλία
Στο 7ο: Αυστρία-Σερβία και Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ
Στο 8ο: Νιγηρία με Λιθουανία ή Πολωνία και Ταϊπέι-Ταϊλάνδη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x