Ακριβώς 124 ημέρες μετά την τελευταία διοργάνωση κι, αφού προηγήθηκε ικανό χρονικό διάστημα προετοιμασίας σε συνθήκες καταπολέμησης του κορωνοϊού, τα τραπέζια θα δεχτούν και πάλι επίσημα ματς. Η τελική φάση της διοργάνωσης θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές σε τέσσερα αγωνίσματα και θα φιλοξενηθεί αυτό το τριήμερο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ, την πλέον… δοκιμασμένη αυτή την περίοδο και κατάλληλη για ασφαλή διεξαγωγή αγώνων με βάση τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η επιστροφή στη δράση έρχεται κεκλεισμένων των θυρών και με περιοριστικούς όρους, ωστόσο το βασικό ζητούμενο είναι να τηρηθούν με ευλάβεια οι κανόνες για την προστασία όλων των συμμετεχόντων. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει κάνει την απαιτούμενη προεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και είναι έτοιμη να εφαρμόσει με ιδιαίτερη φροντίδα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι αγώνες αφορούν στο ομαδικό και το απλό. Λόγω της ειδικής κατάστασης δεν θα διεξαχθούν συναντήσεις διπλού ούτε στα ατομικά, ούτε στα ομαδικά. Η έναρξη γίνεται νωρίς το πρωί, στις 08:30, με τους ομίλους στο ομαδικό παίδων. Θ’ ακολουθήσουν οι όμιλοι στο ομαδικό κορασίδων και η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα θα χρησιμοποιηθούν την Παρασκευή τέσσερα αγωνιστικά τραπέζια, τα ωράρια των παιχνιδιών είναι προσαρμοσμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μην υπερβαίνουν την αναλογία 20τ.μ./άτομο κι έτσι υπάρχει αναγκαστικά μεγάλη διάρκεια. Επίσης, από τις 08:30 αρχίζει το πρόγραμμα του Σαββάτου και οι τελικοί του ομαδικού υπολογίζονται για τις 11:30.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας (13:30) γίνεται η εκκίνηση του απλού με τους ομίλους των παίδων. Σε αυτό το αγώνισμα θα χρησιμοποιηθούν αρχικά οκτώ τραπέζια. Την Κυριακή τα «νοκ άουτ» ματς αρχίζουν στις 09:30 και οι τελικοί πρόκειται να διεξαχθούν γύρω στις 12:00.

Στο ομαδικό παίδων δήλωσαν συμμετοχή οι 15 από τις 16 ομάδες, που είχαν πάρει την πρόκριση. Στην αρχική φάση σχηματίστηκαν τέσσερα 4 γκρουπ και επικεφαλής τέθηκαν ο Α.Σ. Γυμνάσιο, ο Φάρος Αλεξανδρούπολης, ο Άτλας Αγίας Βαρβάρας και οι Σάρισες Φλώρινας. Μετέχουν, επίσης, οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Παράδεισος Αμαρουσίου, Αίας Ευόσμου, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Ρουφ 80, Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, Φιλονίκης, Δόξα Πεύκης, Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη, Φιλία Ορεστιάδας και Νηρέας Καρδαμύλων.

Στο ομαδικό κορασίδων πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι εννιά από τις 12 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Πρώτα φαβορί στα τρία γκρουπ είναι αντίστοιχα οι Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Α.Ο. Νέου Φαλήρου και ΠΑΟ Φυλής και μετέχουν, επίσης, οι Σάρισες Φλώρινας, Δύναμη Α.Σ. Λάρισας, Πανιώνιος Α.Ο. Χίου, Α.Σ. Ραδάμανθυς, Γ.Α.Σ. Ελευσίς και Ρουφ 80.

Στο απλό παίδων έχουν δηλώσει 30 αθλητές και στο απλό κορασίδων 23 αθλήτριες. Τα πρώτα τέσσερα φαβορί είναι: Στους παίδες οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Κίμωνας Μήτκας, Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος και Διονύσης Τιμαμόπουλος και στις κορασίδες οι Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Δήμητρα Πετσίβα και Βασιλεία Χάλαρη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube