Τα νεότερα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοιού στην Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα, συνολικά καταγεγραμμένους 1832 ασθενείς και 2 θανάτους, φθάνοντας τους 81 συνολικά. 23, δηλαδή 28% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία ήταν τα 74 ετών και το 88% είχε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω τω 88 ετών.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1832. Το 55% των κρουσμάτων αφορά άνδρες. 28.574 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί. 501 κρούσματα η 27,3% είναι σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 679 ή το 37,1% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ενενήντα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας 66 ετών. Δέκα εννέα δηλαδή το 21% είναι γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες.  Το 72% έχει υποκείμενο νόσημα είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Δέκα ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. 

"Η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση είναι μαραθώνιος... Δεν είναι σπριντάρισμα. Διαφορετικές χώρες είναι σε διαφορετικές φάσεις της επιδημίας, ελάχιστες χώρες συζητούν άρση των μέτρων άλλες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης" επισήμανε ο κ. Τσιόδρας. 

"Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, ένας μακρύς δρόμος με πολλές στροφές. Να μην εφησυχάσουμε με την καλή προς το παρόν εικόνα στη χώρα μας πολύ γρήγορα αν δεν προσέξουμε μπορεί να αλλάξει" προειδοποίησε ο λοιμοξιωλόγος.