Επικαιρότητα

Οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα: Φρένο Μαξίμου στα σενάρια χαλάρωσης

Το Μαξίμου ξορκίζει οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων για να αποφύγει τη χαλάρωση των πολιτών ενόψει Πάσχα, ειδικά στο αμέσως επόμενο διάστημα οπότε θα ανοίξει και ο καιρός

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο 20ημερο για τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα διαμορφώσουν και τον οδικό χάρτη για την "επόμενη μέρα". 

Πάντως, το Μαξίμου ξορκίζει οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων για να αποφύγει τη χαλάρωση των πολιτών ενόψει Πάσχα, ειδικά στο αμέσως επόμενο διάστημα οπότε θα ανοίξει και ο καιρός. Στην κυβέρνηση δε θέλουν να δουν πολίτες να κάνουν βόλτες με ορατό κίνδυνο “αναζωπύρωσης” της διασποράς. 

Εξάλλου, η πανδημία έχει απρόβλεπτες παραμέτρους και συνέπειες, και στην κυβέρνηση δε θέλουν να ρισκάρουν παρουσιάζοντας ημερομηνίες και διακινώντας σενάρια τα οποία μπορεί να διαψευστούν από την πραγματικότητα. Προτιμούν να αποδώσει μέχρι τέλους η ακολουθούμενη στρατηγική, και όταν έρθει ώρα να ληφθούν οι αποφάσεις. 

Αναμφισβήτητο θεωρείται πάντως ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε ακόμα μείγμα μέτρων, αλλά στις 27 Απριλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό. Οδηγός για τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η εισήγηση των λοιμοξιωλόγων και των επιστημόνων, αλλά και οι επιπτώσεις της παράτασης στην ψυχική υγεία των πολιτών και την οικονομία. 

Μετά τις 27 Απριλίου και αφού όλα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για χαλάρωση και σε αυτήν τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Η επιδημική καμπύλη των θανάτων δεν έχει κάποια αύξηση, ίσα ίσα περιμένουμε να δείξει μείωση τις επόμενες μέρες” επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. “Οι νεκροί ακολουθούν δύο με τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή των μέτρων, προοδευτικά θα δείτε αυτοί να μειώνονται” σχολίασε.
 
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x