Μεγάλη τιμή για την Κατερίνα Στεφανίδη και τον ελληνικό αθλητισμό.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε την υποψηφιότητα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η υποψηφιότητα της Στεφανίδη είχε προταθεί από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ που διεξήχθη στη Λωζάνη.

Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι, με όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε τα εξής για τη σπουδαία αυτή στιγμή στην καριέρα της: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος της ομάδας των αθλητών που θα είναι υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ και θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω και να παλέψω για τα δικαιώματα των Οlympians και των μελλοντικών Οlympians. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που με πρότεινε και μου έδωσε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω ότι περισσότεροι αθλητές από ποτέ, θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα. Eίμαστε όλοι μάρτυρες μίας πρωτοφανούς προσπάθειας από τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, να προστατέψουν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Είμαι ευγνώμων που ίσως θα έχω την ευκαιρία να το πράξω κι εγώ γι’ αυτούς, μέσω της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube