Αναλυτικά, η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, και η διοίκησή της, σε ανακοίνωση – απάντηση τους στην Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών, άφησαν να εννοηθεί ότι στο παρελθόν γνώριζαν ότι διεξάγονταν αγώνες «μαϊμού», με την συγκατάθεση των μελών του ΔΣ.

Το εκπληκτικό αυτό απόσπασμα από τη γενικά απαράδεκτη ανακοίνωση της ΕΟΑΒ αποτελεί ουσιαστικά ομολογία ότι ΕΚΕΙΝΟΙ διοργάνωναν ψεύτικους αγώνες. Διότι από το 2008 κι έπειτα, μ’ ελάχιστα διαλείμματα (αλλά και σε αυτά ήταν μέλος του ΔΣ), πρόεδρος ήταν ο Πύρρος Δήμας. Στο διάστημα αυτό, οι περισσότεροι από εμάς ουδεμία σχέση είχαμε με τα διοικητικά της ΕΟΑΒ. Συνεπώς και ουδεμία ανάμειξη σε οποιαδήποτε διοργάνωση ψεύτικων αγώνων είχαμε.

Με όσα γράφουν, ομολογούν, κατ’ ουσίαν, αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών μετά το 2008, αλλά και διαδικασίες που πιθανόν να μην είναι νόμιμες και οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα σε σωματεία, που δεν το εδικαιούντο, να ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις.

Εδώ θέλουμε να σας επισημάνουμε την περίφημη πλέον επιστολή του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής, Ευάγγελου Προκοπίδη, προς τα μέλη της, με την οποία αποκαλύπτεται η προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, με τη διαμόρφωση των δεκάδων των αθλητών των σωματείων -τότε ίσχυαν άλλες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των συλλόγων στις γενικές συνελεύσεις και στις αρχαιρεσίες.

Κύριε Υπουργέ,

για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή στις υπηρεσίες σας και στα αρμόδια τμήματα να εξετάσουν το ενδεχόμενο εάν τα περασμένα χρόνια γίνονταν αγώνες «μαϊμού» εις γνώση του προέδρου και των μελών του ΔΣ, σύμφωνα πάντα με την αναφορά τους στην ανακοίνωσή τους και, επίσης, εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για το κλείσιμο των δεκάδων και το δικαίωμα ψήφου των σωματείων».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube