Γενικά

Επτά δηλώσεις συμμετοχής από την Ελλάδα στο Οπεν νέων του Λινιάνο

Μεγάλη και δυνατή εκπροσώπηση θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση τον άλλο μήνα στο καθιερωμένο Οπεν νέων της Ιταλίας, που γίνεται στο Λινιάνο Σαμπιαντόρο.

Τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά παρούσα στο ετήσιο τουρνουά και φέτος θ’ αγωνιστεί στις τρεις από τις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή επτά αγόρια και κορίτσια.

Το Premium Event στο WorldJunior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) θα διεξαχθεί στην παραθαλάσσια πόλη 20-24 Μαρτίου. Από ελληνικής πλευράς πρόκειται να πάρουν μέρος οι νέοι Γεράσιμος Πετρής, Κωνσταντίνος Στάμου και Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης και Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου.

Όλοι τους είναι σε τοπ θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης και μπορούν παράλληλα με τις αξιόλογες εμφανίσεις να φτάσουν και σε καλά αποτελέσματα.

Το Οπεν του Λινιάνο συναντά τεράστια ανταπόκριση από την παγκόσμια κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φετινές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 451 με 241 αθλητές και 210 αθλήτριες, που προέρχονται από 42 χώρες όλου του κόσμου! Αρκετές χώρες θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εκπροσώπηση, ενώ η διοργανώτρια Ιταλία έχει δηλώσει 69 παιδιά!

Όλα αυτά μαρτυρούν το πολύ ψηλό επίπεδο του τουρνουά και τη χρησιμότητα των αγώνων για τους Έλληνες διεθνείς. Παράλληλα, μάλιστα, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για πολλά παιχνίδια, καθώς γίνονται τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού στην εφηβική και την παιδική κατηγορία.

Ο Πετρής και ο Χατζηλυγερούδης είναι 17 ετών και βρίσκονται στις θέσεις 1 και 3 αντίστοιχα στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης νέων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο Στάμου άγει το 18ο έτος της ηλικίας του και στο ίδιο ranking εμφανίζεται στο νούμερο 5. Ο Μαδέσης είναι 14 ετών, ο Γιαννούτσος 15 ετών και κατέχουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στην κατάταξη των παίδων.

Γεννημένες το 2004 τέλος, είναι η Παπαδημητρίου και η Φωτιάδου κι, επίσης, «φιγουράρουν» στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x