Επικαιρότητα

Ερντογάν: Ο Πούτιν δεν μου απαντά στο τηλέφωνο

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ. «Αν γνωρίζαμε ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό θα δρούσαμε διαφορετικά», ισχυρίστηκε.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίζεται ότι η Τουρκία δεν έχει καλέσει το Κρεμλίνο για να απολογηθεί σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τύπου Su-24.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Ρώσου ομολόγου του, υποστηρίζοντας ότι ο Πούτιν είναι εκείνος που δεν απαντά στις κλήσεις του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δίκτυο France24 ο Ερντογάν δήλωσε: «Κάλεσα τον κ. Πούτιν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιστρέψει την κλήση μου».

Παρά τις… αναπάντητες κλήσεις, ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πρόθυμος να τείνει χείρα φιλίας στον Πούτιν, ενώ τόνισε πως αν η Άγκυρα γνώριζε ότι το αεροσκάφος ήταν ρωσικό «θα δρούσε διαφορετικά».

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αγοράζοντας πετρέλαιο από την τρομοκρατική οργάνωση, ο Ερντογάν απάντησε πως «όποιος τους κατηγορεί θα πρέπει να ντρέπεται. Εχουμε την τιμή μας».

Όσο για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας υποστήριξε ότι η Ρωσία και το Ιράν δεν ασκούν επίθεση κατά του ΙΚ και ότι «μόνο η συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ φέρουν αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε δε, ότι η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ προχωρά στο κλείσιμο των συνόρων Συρίας - Τουρκίας.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x