sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έρευνα ΣΠΟΡ FM: Κάν’το όπως οι Πορτογάλοι!

Είναι μετρ στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών, αλλά και στον εντοπισμό τους σε άλλες χώρες. Ο ΣΠΟΡ FM έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τις ακαδημίες και το σκάουτινγκ των Πορτογάλων

Είναι μετρ στο θέμα της ανάδειξης των ποδοσφαιριστών, αλλά και στο να εντοπίζουν ταλαντούχους παίκτες σε άλλες χώρες.

Ο λόγος για την Πορτογαλία, μία χώρα που βρίσκεται σε τοπ επίπεδο στην λειτουργία των ακαδημιών και στο τμήμα σκάουτινγκ και o ΣΠΟΡ FM έψαξε, ρώτησε και έμαθε για το πώς λειτουργούν στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου. Μίλησε με τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι έχουν διαφορετικό πόστο και ιδιότητα ο καθένας και τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάζουμε κάθε ημέρα από μία συνέντευξη.

Κάθε ένας, μας ενημερώνει για κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν ξέρουμε. Για τις πορτογαλικές ακαδημίες, το πλάνο που ακολουθεί κάθε ομάδα και το πώς λειτουργεί το τμήμα σκάουτινγκ. Ακόμη και μερικές «καλές» και «φθηνές» χώρες μας αποκαλύπτουν, στις οποίες ψάχνονται για νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Ο Πάουλο Γκονσάλβες, προπονητής σε μικρές κατηγορίες της Πορτογαλίας, μας έδωσε την δική του... ματιά στην έρευνα. Ο Ζοάο Φρανσίσκο, προπονητής σε ακαδημίες και αυτή τη στιγμή στην Under 19 της Μπελενένσες, θέλησε να μας ενημερώσει για τον τρόπο «ζωής» των μικρότερων συλλόγων και το γεγονώς πως δεν έχουν την δυνατότητα να κρατήσουν για πολύ καιρό ταλαντούχους παίκτες.

Ακολουθεί ο Ζοάο Τραλιάο, ο οποίος δούλευε στον οργανισμό της Μπενφίκα για παραπάνω από 16 χρόνια, ενώ μέχρι πρότινος αποτελούσε τον βοηθό και άμεσο συνεργάτη τού Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της Μονακό.

Τέλος, ο Πέδρο Μπραντάο, νούμερο ένα στο τμήμα σκάουτινγκ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας παγκοσμίως, μας εξηγεί την δουλειά του, αλλά και απαντάει στο γιατί οι Πορτογάλοι βασίζουν τόσα πολλά στις ακαδημίες και στο σκάουτινγκ.

Μείνετε συντονισμένοι στο sportfm.gr καθώς κάθε ημέρα θα μπορείτε να διαβάζετε από μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και στο τέλος να μελετήσετε μέσω του κειμένου μας, τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα για την δουλειά των Πορτογάλων στο θέμα των ακαδημιών και του σκάουτινγκ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x