Στίβος

Ετοιμάζεται για τον κλειστό το γκρουπ του Τσούγκου

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν το γκρουπ στίβου του Γιώργου Τσούγκου, το οποίο αποτελούν οι Κώστας Μπανιώτης, Παύλος Μπόφτσης, Αντώνης Μέρλος και Παναγιώτα Δόση.

Ο Μπόφτσης είχε ήδη ξεκινήσει από την περυσινή σεζόν συνεργασία με τον έμπειρο τεχνικό, ενώ από τη φετινή χρονιά στην ομάδα εντάχθηκε και η νεανίς Παναγιώτα Δόση.

Στο σύνολό του, το γκρουπ θα συμμετάσχει στους αγώνες του κλειστού στίβου, ωστόσο για τον Κώστα Μπανιώτη η παρουσία του εκεί σημαίνει αυτόματα και διεκδίκηση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας.

«Πάντα, όταν μπαίνουμε σε αγώνες, διεκδικούμε το υψηλότερο επίπεδο. Για τον Κώστα, σίγουρα η πρόκληση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Ο Κώστας αναμένεται να κάνει τους πρώτους του αγώνες τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, πιθανότατα σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό", είπε ο κ. Τσούγκος και συμπλήρωσε:

«Για τον Αντώνη και την Παναγιώτα μπορούμε να πούμε πως η περίοδος είναι προσαρμογής. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την διάθεση που δείχνουν για δουλειά και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Η προετοιμασία μας, για την ώρα, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόσο οι τρεις άλτες του ύψους, όσο και ο Παύλος Μπόφτσης, θα συμμετάσχουν στους αγώνες κλειστού».

Ο Κώστας Μπανιώτης έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως όχι μόνο του αρέσει να μετέχει στις χειμερινές διοργανώσεις, αλλά πως μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτικός σε αυτές. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης.

Με υψηλές προσδοκίες θέλει να μπει στη σεζόν ο Αντώνης Μέρλος, που θα επιδιώξει στη διάρκεια της θερινής περιόδου να βελτιώσει το ατομικό του 2,23 και να διεκδικήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού (2,24 μ.).

Τις καλές εμφανίσεις των δύο τελευταίων ετών θέλει να συνεχίσει ο Παύλος Μπόφτσης, που έχει ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν 16,55, ενώ το όριο για Παρίσι είναι 16,60.

Για την Παναγιώτα Δόση, ο στόχος αφορά στη συμμετοχή και τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Άλλωστε, η Δόση είναι μια αθλήτρια που έχει ξεπεράσει το 1,86 και έχει δείξει πως μπορεί να ανέβει υψηλότερα. Το όριο πρόκρισης για τη διοργάνωση του Ναϊρόμπι έχει οριστεί από την WA στο 1,82.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x