Θαλάσσια Σπορ

Φαντασμαγορική η 5η χρονιά της Spetses Classic Regatta!

75 σκάφη συμμετείχαν σε έναν τριήμερο ιστιοπλοϊκό αγώνα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασσικών Σκαφών στην Ελλάδα διοργανώθηκε 18 – 21 Ιουνίου 2015 από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με ρεκόρ συμμετοχών και θεαματικές ιστιοδρομίες στο “Μπογάζι” των Σπετσών με φόντο το υπέροχο κτίριο του Poseidonion Grand Hotelκαι με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

75 σκάφη συμμετείχαν σε έναν τριήμερο ιστιοπλοϊκό αγώνα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς διαγωνίσθηκαν τρεις κατηγορίες σκαφών: κλασσικά σκάφη, καΐκια και λατίνια, με τα κλασσικά να υπερτερούν σε αριθμό συμμετοχών για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, ενώ μία ημέρα νωρίτερα από τους αγώνες διεξήχθη ένα Challenge Race με σκοπό τη διασκέδαση όσο και την προπόνηση από ζευγάρια σκαφών. Οι τυχεροί θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τη στεριά, μοναδικό στοιχείο καθώς μόνο το στενό των Σπετσών προσφέρει έναν ιδανικό στίβο τόσο κοντά στην ξηρά!

Ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας ανέφερε σχετικά: «Στην πορεία αυτών των πέντε ετών με επιμονή, σκληρή δουλειά και συνεχή εξέλιξη έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το Spetses Classic Yacht Regatta, στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων της Μεσογείου, προσελκύοντας φέτος ρεκόρ συμμετοχώνμε υπερδιπλάσιες συμμετοχές σκαφών από το εξωτερικό!».

Από την πλευρά του, ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του ΝΟΕ, επισήμανε ότι «παραμένοντας πιστοί στις αξίες του ΝΟΕ, δουλεύουμε συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον αγώνα έναν από τους πιο καλά οργανωμένους και σημαντικούς στην Μεσόγειο, με προφανή οφέλη για την χώρα μας και τον θαλάσσιο τουρισμό».

Οι Πρωταθλητές ιστιοπλοΐας Τ. Μάντης και Π. Καγιαλής συμμετείχαν με το λατίνι Αλεξάνδρα Χ και παρέλαβαν από τον CEO της Pernod Ricard Hellas, κ.Christophe Lemarie το ανεκτίμητης αξίαςSpirit of Chivalry – Chivas Honour Award Spetses Classic Yacht Regatta 2015 για την ανάδειξη της ομαδικότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και της αυθεντικότητας στη διάρκεια του SpetsesClassicYachtRegatta 2015.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και CEO του ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel, Μέγα Υποστηρικτή της διοργάνωσης, ο κ. Αντώνης Βορδώνης απένειμε τα υψηλού κύρους βραβεία Concours d’Elegance στα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη. Στην κατηγορία των Κλασσικών σκαφών το βραβείο έλαβε η Αελλώ.

Μάλιστα, ο Επίσημος Χρονομέτρης του αγώνα, ο Ελβετικός Οίκος υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen με την ανανεωμένη σειρά Portugieser, προσέφερε στην Αελλώ ως νικητή του βραβείου ένα εντυπωσιακής σχεδίασης Portofino Chronograph!

Στα καΐκια το βραβείο Concours d’ Elegance απονεμήθηκε στην Παναγία Τήνου με κυβερνήτη τον Κ. Νίκα και στην κατηγορία λατινιών έλαβε ο κυβερνήτης Π. Χασάπης για την Χρυσοπηγή.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην 3η και τελευταία στάση του πρωτοποριακού Σιρκουί Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Ελλάδας Hellenic Classic & Traditional Boat Circuit στη Σύρο όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο Αγώνας Κλασσικών Σκαφών της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x