Τένις

Φέντερερ: «Εάν ήθελα ένα ιδανικό φινάλε καριέρας θα έφευγα το 2017»

Δεν υπάρχουν ονειρεμένα φινάλε καριέρας, όμως, αν χρειαζόταν να διαλέξει κάποιον θα έλεγε με βεβαιότητα το 2017 τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ή το περασμένο Γουίμπλετον δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Καμία διάθεση για απόσυρση από την ενεργό δράση δεν έχει ακόμη ο Ρότζερ Φέντερερ, ωστόσο, αν αποφάσιζε να φύγει με ιδανικό φινάλε θα διάλεγε την στιγμή που νίκησε το Ράφαελ Ναδάλ το 2017 με πέντε σετς στο όπεν της Αυστραλίας ή πέρυσι στο Γουίμπλετον τη νίκη κόντρα στο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Δεν πιστεύω σε ονειρεμένους τελικούς, επειδή είναι πολύ εύκολο να γίνει λάθος. Εάν επιζητούσα τέτοιο φινάλε, θα είχα αποσυρθεί μετά τη νίκη μου επί του Ναδάλ έπειτα από πέντε σετς στην Αυστραλία το 2017, ή όταν νίκησα το Τζόκοβιτς πέρυσι στο Γουίμπλετον.

Πιστεύω έχω ακόμη πράγματα να κάνω. Φέτος είμαι 39, του χρόνου θα είμαι 40. Είναι τρελό για μένα να σκέφτομαι πως βρίσκομαι συνεχόμενα στα τερέν πάνω από 23 χρόνια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πέρασα πολύ ωραία. Φαίνεται πως ήμουν νέος πριν από πέντε χρόνια αλλά τελικά πέρασαν 25 χρόνια, είμαι ευτυχισμένος που συνεχίζω να έχω το ίδιο πάθος να παίξω
», δήλωσε ο 39χρονος Ελβετός τενίστας βάζοντας άτυπο τέλος στις διάφορες φήμες περί πότε θα πει το μεγάλο «αντίο» από το τένις.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x