Πόλο

Φουντούλης: «Βαριά κληρονομιά να εκπροσωπείς το ελληνικό πόλο, υπερβάλαμε εαυτούς για την πρόκριση»

Ο ΓΙάννης Φουντούλης τόνισε τη δυσκολία του προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ και αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Εθνικής να διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρέος που είχε η Εθνική για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο Προολυμπιακό της Ολλανδίας τόνισε ο Γιάννης Φουντούλης, στις δηλώσεις του μετά την επιστροφή της ομάδας από το Ρότερνταμ.

«Επιστρέψαμε στην Αθήνα έχοντας υλοποιήσει το μεγάλο στόχο. Είμαστε ξανά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη», ανέφερε αρχικά ενώ για τους στόχους που υπάρχουν για τη σπουδαία διοργάνωση που ακολουθεί, είπε: «Μέχρι το Τόκιο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Μεσολαβούν οι αγώνες στα πρωταθλήματα για όλους εμάς τους διεθνείς αλλά πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας βρίσκεται η Ολυμπιάδα. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει πολλές ικανότητες, αλλά θα πάμε με ταπεινότητα και με πίστη στις δυνατότητες μας για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Για τις δυσκολίες του προολυμπιακού, ανέφερε: «Ήταν το πλέον δύσκολο προολυμπιακό τουρνουά αυτό του Ρότερνταμ. Οι θέσεις της πρόκρισης ήταν λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα Προολυμπιακά, ενώ μεγάλη ήταν η ευθύνη της αποφυγής κρουσμάτων κορονοϊού, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην συνοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το άγχος των διαδοχικών τεστ ήταν πολύ μεγάλο, ενώ μας έχει αφήσει κατάλοιπα το γεγονός ότι στερηθήκαμε τους δικούς μας ανθρώπους. Όλα λειτούργησαν πολύ σωστά και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες δεν είχαμε προβλήματα»



Όσο για το πού αφιερώνει την πρόκριση, είπε: «Αφιερώνω την πρόκριση στην οικογένεια μου, στους συμπαίκτες μου, στην ΚΟΕ και στους προπονητές μας. Να μην παραλείψω να αφιερώσω την πρόκριση και σε όλους τους Έλληνες που γεύτηκαν την χαρά της πρόκρισης μαζί μας. Είναι βαριά η κληρονομιά να εκπροσωπείς το ελληνικό πόλο και γι αυτό έπρεπε να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας για να φτάσουμε στην πρόκριση».



Από τη μεριά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, υπογράμμισε: «Ξεκινώ την αναφορά μου στην κλήρωση του ολυμπιακού τουρνουά. Η κλήρωση αυτή έχει δύο όψεις. Η μία αφορά τα παιχνίδια του ομίλου, εκεί όπου τα πράγματα εμφανίζονται πιο εφικτά και η δεύτερη είναι αφορά τις νοκ άουτ συναντήσεις που θα ακολουθήσουν και οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Δεν χωράνε προγνωστικά στους ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πάμε στο Τόκιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και να δικαιώσουμε ολους εκείνους που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλές δυνατότητες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x