Οι «εκλεκτοί» του Θοδωρή Βλάχου έχουν ορίσει την πρώτη τους προπόνηση για την ερχόμενη Πέμπτη στο «Ανδρέας Γαρύφαλλος».
Εκεί θα συνεχιστούν οι προπονήσεις μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μεταβεί στον Άγιο Κοσμά.

Για το συναίσθημα της επιστροφής στο νερό, για την προσπάθεια επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, για τις ματαιώσεις και τις αναβολές των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, όπως και τις επιπτώσεις τους, αλλά και για το πώς βίωσε ο ίδιος την καραντίνα, αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του πολίστα του Ολυμπιακού:

«Επιτέλους, μετά από δύο μήνες κλεισούρας και αποχής από την κανονική προπόνηση και με ατομική εκγύμναση στο σπίτι -όπου στερηθήκαμε το στοιχείο μας και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο νερό-,για εμάς είναι "βάλσαμο" που επανερχόμαστε στις πισίνες. Έστω και με τις προδιαγραφές και τους κανόνες που απαιτεί η διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Θα προπονούμαστε σε γκρουπ, ως Εθνική ομάδα, με προσοχή και τηρώντας όλο το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει συνταχθεί. Το σημαντικό είναι ότι θα μπούμε επιτέλους στο νερό, κυρίως για τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης και της καλής ψυχολογίας που δίνει η επαφή μας με την πισίνα, αλλά και η μεταξύ μας επανασύνδεση.

Από ‘κει και πέρα θα περιμένουμε. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε και σε κανονικές συνθήκες προπόνησης. Οι ειδικοί λένε, άλλωστε, ότι το πόλο είναι το λιγότερο επικίνδυνο ομαδικό άθλημα στην υπόθεση του κορωνοϊού.

Όταν ελήφθη η απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για του χρόνου, στην αρχή, ομολογώ, μου κακοφάνηκε και δεν συμφωνούσα. Έλεγα ότι θα πάει χαμένος τόσος κόπος και προετοιμασία. Στη συνέχεια, όμως, όταν προχωρούσαν και τα περιστατικά, συνειδητοποίησα και εγώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών και των ασχολούμενων με τον αθλητισμό, ότι ήταν μια απόφαση αναπόφευκτη, προκειμένου να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας, η ίδια η ζωή.

Θεωρώ, πάντως, ότι ως Εθνική ομάδα θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή και θα πετύχουμε τελικά, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά, την πρόκριση στο Τόκιο. Θα προετοιμαστούμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς θέλουμε να επανέλθουμε δριμύτεροι. Δεν να πω αν κάνει καλό αυτή η αναβολή. Μόνο εκ του αποτελέσματος θα φανεί.

Όσον αφορά στην υπόθεση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, είμαι απολύτως θετικός. Το περιμένουμε πως και πως, ώστε να μην πάει εντελώς χαμένη η χρονιά, μετά και την ακύρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφόσον, μάλιστα, δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας μέσα στο καλοκαίρι θα είναι καλό για όλους μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Κι επειδή δεν γίνεται αγώνας υδατοσφαίρισης χωρίς επαφές, αλλά παράλληλα αποδεικνύεται πως είναι το λιγότερο επικίνδυνο ομαδικό άθλημα για να μεταδοθεί ο ιός, θα πρέπει να τεθούν οι προδιαγραφές από τους ειδικούς και οπωσδήποτε χωρίς κόσμο στις εξέδρες.
Η ακύρωση των φετινών ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων είναι σίγουρα ζημιά από όλες τις απόψεις.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών, η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός, χάνει μια σεζόν όπου θα μπορούσε να έλθει και πάλι μια μεγάλη διάκριση. Είχαμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας στο f-8 και βλέπουμε τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι. Φυσικό είναι να υπάρξει ζημιά και σε οικονομικό επίπεδο για κάποιους συλλόγους κι αυτό το βλέπουμε ήδη στην Ουγγαρία».

Για τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19 στην Ελλάδα και την κοινωνική διάσταση, αλλά και τις συνέπειες του φαινομένου στην οικονομία, είπε πως: «Νομίζω πως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, ότι αντιδράσαμε γρήγορα και με τα σωστά μέτρα στην Ελλάδα, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός και να μην έχουμε θύματα.

Βάσει των λεγομένων των ειδικών έρχεται, όμως, καινούργια οικονομική κρίση και κυρίως στον τουρισμό, που είναι η "βαριά βιομηχανία" της χώρας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι το λιγότερο ζημιογόνα και θα επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα».