Γιώργος Σπανομανώλης

Κύριοι της Εθνικής το «ωραίο κλίμα σας» ΑΠΕΤΥΧΕ

Ο Γιώργος Σπανομανώλης αδιαφορεί για... εξυγιαντές και πολέμιους και γράφει απλά και ξεκάθαρα για ακόμα μία αποτυχία.

Ούτε τώρα τα κατάφερε και πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτή είναι η μία και μοναδική ποδοσφαιρική ανάλυση για την Εθνική του Φαν’τ Σχιπ που απέτυχε να κάνει το βήμα παραπάνω για ακόμα μία φορά.

Πραγματικά αδιαφορώ για την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Ολλανδού στο χθεσινό παιχνίδι με τη Σλοβενία. Δεν θα μπω σε αναλύσεις για το τι έφταιξε, αλλά θέλω μονάχα να σταθώ στο τελικό ταμείο. Στην Γ’ Κατηγορία του Nations League η Ελλάδα τερμάτισε 2η στον όμιλο της, πέταξε στα σκουπίδια τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των μπαράζ, την ώρα που ας πούμε εθνικές όπως της Αλβανίας ή της Αρμενίας θα παίζουν στην Β΄ Κατηγορία της επόμενης διοργάνωσης.

Ειλικρινά είναι κουραστικό να βλέπεις ορισμένους με το ζόρι να προσπαθούν να μας πείσουν για τα αντίθετα από όσα βλέπουμε και να βαφτίζουν το άσπρο... μαύρο.

Όχι κύριοι της Εθνικής, το «ωραίο κλίμα» που ευαγγελίζεστε και η πλάτη που βάζετε για τον προπονητή σας δεν αρκεί στον Έλληνα φίλαθλο. Ειλικρινά δεν μας νοιάζει αν περνάτε καλά στα αποδυτήρια και είστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς τον Παπασταθόπουλο ή τον Μανωλά που σας... χαλάνε το «παραμύθι» αυτής της αλλιώτικης Εθνικής. Αν θέλετε να κάνετε παρέα και να περνάτε καλά, πάτε για μια μπύρα.

Όσοι δεν ασχολούνται με το παρασκήνιο, όσοι υγιείς φίλαθλοι και δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στο τρυπάκι των εξυγιαντών και εκείνων που πολεμούν την ΕΠΟ, βλέπουν τα πράγματα καθαρά.

Μια ομάδα που έχει να συμμετάσχει στην τελική φάση διοργάνωσης από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Όλα αυτά τα χρόνια, είναι αρκετοί όσοι πιπιλάνε την καραμέλα της αποτυχημένης Εθνικής μετά τον Σάντος και πράγματι έτσι είναι. Αλλά ας μας πει κάποιος, η ΕΠΟ στην εποχή της εξυγίανσης τι έχει να παρουσιάσει ως επιτυχία της εθνικής ομάδας;

Ναι, συμφωνώ ότι οι «Σαρρήδες» και οι «Γκιρτζίκηδες» απέτυχαν κόντρα σε Νησιά Φερόε, Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία με προπονητή τον μετέπειτα πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ Ρανιέρι με το «θαύμα της Λέστερ», αλλά οι επόμενοι τι έχουν να παρουσιάσουν;

Μιλάω ξεκάθαρα για αποτελέσματα γιατί όπως σας είπα και προηγουμένως η «ωραία ατμόσφαιρα» στα δικά μου μάτια μοιάζει βερεσέ. Θα σας πω εγώ τι πέτυχαν. ΤΙΠΟΤΑ.

Με Προσωρινή Διοικούσα δεν πήγαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 για να απολυθεί ο Σκίμπε και να έρθει... άκουσον-άκουσον ο Άγγελος Αναστασιάδης. Δηλαδή, ο Χριστός και η Παναγία. Και αφού έγιναν όλα... ώπα και ξεχάσαμε μια και καλή την τελική φάση του Euro βρήκαμε ότι έφταιγε ο Μανωλάς και Παπασταθόπουλος όταν κάτι Αρμενίες έρχονταν και μας έκαναν πλάκα στο ΟΑΚΑ.

Τώρα ξαφνικά κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι επί ημερών Φαν’τ Σχιπ είναι όλα καλώς καμωμένα αφού επέστρεψε το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ε, όχι ρε φίλε... γελάει ο κόσμος.

Η Εθνική της ΕΠΟ του Γραμμένου έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Και αυτό έχει μόνο μία ανάγνωση. Δεν υπάρχουν ούτε αλλά, ούτε ίσως.

Kαι όσο κάποιοι επιλέγουν τον στρουθοκαμηλισμό και αρέσκονται σε λιβάνισμα θα συνεχίζουμε να είμαστε κάπου ανάμεσα στις τριτοτέταρτες εθνικές της Ευρώπης.

Όπως κάποτε...

Υ.Γ. Οι λέξεις υπερηφάνια και αποτυχία δεν πάνε μαζί. Τουλάχιστον στα ελληνικά. Ολλανδικά δεν γνωρίζω...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x