Γιώργος Τσανάκας

Ελλάδα, η χώρα που δεν βαριέσαι ποτέ...

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, μια χώρα που ο αθλητισμός της σου προσφέρει διαρκώς εκπλήξεις για να μην βαρεθείς ποτέ! Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Από που να το πιάσεις και από που να το αφήσεις... Στην Ελλάδα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, μια χώρα που ο αθλητισμός της σου προσφέρει διαρκώς εκπλήξεις. Δεν βαριόμαστε ποτέ, δεν πλήττουμε!

Τι κι αν ξέραμε ότι οι καιρικές συνθήκες στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα θα αρχίσουν να χαλάνε από σήμερα; Όλα καλά... Στα Γιάννενα να γίνει το ΠΑΣ-Παναθηναϊκός, στα Γιάννενα που έτσι και αρχίσει να βρέχει θα σταματήσει σε ένα... τρίμηνο! Σιγά τώρα μην κάτσει η ΕΠΟ να τρελαθεί να ψάξει άλλο γήπεδο, σιγά μην ασχοληθεί κανείς παρότι οι Ηπειρώτες είχαν ζητήσει αλλαγή έδρας. Έλα μωρέ τώρα, ένα παιχνίδι Κυπέλλου είναι, κάπου θα το χωρέσουμε και να αναβληθεί... Ταξιδάκια κάνει ο Παναθηναϊκός μέχρι τα Γιάννενα εν μέσω πανδημίας, ταλαιπωρούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Ομάδες, διαιτητές και όσοι χρειάζονται για έναν αγώνα.

Και να ήταν μόνο αυτό! Μακάρι να είχαμε μόνο τέτοια θέματα στη εν έρμη τούτη χώρα. Καταγγελίες και κατηγορίες φεύγουν από εδώ και από εκεί σαν... μπάλες. Χειραγωγημένα ματς, πολυϊδιοκτησίες, δωροδοκίες, το ένα το άλλο... Μόνιμα κάτι υπάρχει, είτε εντός γηπέδου είτε εκτός. Για να μην βαριόμαστε ποτέ. Εντάσεις, ποσταρίσματα, ανακοινώσεις, δίκες, όλα στο σακούλι και μόνιμα τεταμένο το κλίμα!

Δελτία να... κρεμιούνται στον τοίχο 3-4 ώρες πριν ξεκινήσει παιχνίδι για ακάλυπτες επιταγές και να ακολουθεί μια παρωδία του «παίζουμε - δεν παίζουμε» και του «βάζω όλους τους παίκτες - δεν βάζεις τους παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής». Τρεις τέσσερις ώρες πριν το παιχνίδι! Αποφάσεις να βγαίνουν από τους δικαστές τα βράδια, εισιτήρια να τυπώνονται από το πουθενά, αποφάσεις να βγαίνουν Σάββατα... Από ανθρώπους που έχουν μάθει να λειτουργούν ως δημόσιο και να «θυμούνται» να δουλέψουν... εκτός ωραρίου!

Ο αθλητισμός στα πρόθυρα της διάλυσης, πιο απαξιωμένος από ποτέ. Τα ερασιτεχνικά σωματεία να ακροβατούν μεταξύ «ζωής ή θανάτου». Λίγο ποδόσφαιρο, λίγο μπάσκετ, λίγο βόλεϊ και τέλος. Όλοι οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν στον χάρτη, αν κάποιος δεν αγωνίζεται στην πρώτη (άντε το πολύ πολύ και στη δεύτερη) κατηγορία δεν έχει ζωή. Τα λιγότερο δημοφιλή ομαδικά ή ατομικά αθλήματα έχουν αφαιθεί στην τύχη τους, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε και αν θα καταφέρουν να πατήσουν ξανά χορτάρι, παρκέ, ταρτάν, αν μπουν στην πισίνα ή βάλτε όποιον άλλο χώρο άθλησης θέλετε...

Προπονητές να κάνουν ποσταρίσματα στα social media, ναι για τον Ηλία Παπαθεοδώρου μιλάω σαν πιο πρόσφατο παράδειγμα αλλά δεν είναι ο μόνος, και να ξεστομίζουν ατάκες... πεζοδρομίου. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, να φτάνουμε να βλέπουμε και επαγγελματίες να κάνουν ακόμη πιο τοξικό το περιβάλλον. Ακόμη και να αδικήθηκες κόουτς, δεν είναι δυνατόν να ανοίγεις το στόμα σου και να λες ό,τι σου κατέβει εκείνη την ώρα από τα νεύρα σου. Δηλαδή κάπου ώπα, αν αρχίσουν και οι επαγγελματίες τέτοιες συμπεριφορές τότε... καήκαμε! Δηλαδή έχει περισσότερα νεύρα ο προπονητής από τον πρόεδρο; Γιατί ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν βγήκε στον bwinΣΠΟΡ FM και να αρχίζει να βρίζει θεούς και δαίμονες; Αυτός που πετάει ένα τσουβάλι λεφτά δηλαδή είχε λιγότερα νεύρα; Προφανώς και όχι...

Εκλογές σε ομοσπονδίες σε λίγο καιρό και το μόνο που νοιάζει τον καθένα είναι αν ο νέος πρόεδρος θα είναι «δικός μας» ή «των άλλων» και από πίσω να πέφτει ο μανδύας του «θέλουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αθλητισμό»... Μα φυσικά δεν τους πιστεύει κανείς!

Μην βγάλουμε την ουρά μας απ' έξω... Οι δημοσιογράφοι έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο σε όσα συμβαίνουν. Για την τοξικότητα, για τη δημιουργία κλίματος, για το ότι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ορισμένες φορές για συγκεκριμένους σκοπούς. Κανένας χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ειδικά στην Ελλάδα. Ούτε του αθλητισμού, ούτε της πολιτικής, ούτε της δημοσιογραφίας, ούτε πουθενά... Το θέμα είναι, όμως, ποιους συμφέρει όλο αυτό και σε ποιους αρέσει. Γιατί δεν νομίζω πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου γουστάρει τον αθλητισμό που βλέπει. Σε αυτούς «πουλάς». Γι' αυτό και δεν... πουλάς και ο ελληνικός αθλητισμός είναι απαξιωμένος... Γιατί μπορεί κανείς να μην βαριέται με όσα διαρκώς γίνονται, αλλά και σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που βλέπει!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x