Γιώργος Τσανάκας

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει κάθε ματς, μέχρι να αρχίσει να ρολάρει…

Ο Ολυμπιακός δεν καθάρισε όταν θα έπρεπε το ματς με τη Λαμία, αγχώθηκε στο φινάλε αλλά πήρε το τρίποντο που είναι το ζητούμενο, μέχρι η ομάδα να αρχίσει να ρολάρει. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Όσκαρ στο θέμα της αποτελεσματικότητας μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός στη Λαμία. Χωρίς πολλά-πολλά και χτυπώντας σε καίρια σημεία, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά την «γκέλα» με τον Ατρόμητο. Δυο ματς τελείως διαφορετικά, αφού στο πρώτο είχε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ και στο δεύτερο έκανε λίγες και καλές, σκοράροντας δις στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να... τρελαθεί με την εμφάνισή του, αλλά ούτε και να την αμελήσει λόγω του αποτελέσματος. Προφανώς, αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη από νίκες, που θα τους βοηθήσουν να έχουν ηρεμία, καλό κλίμα και χρόνο για το μοντάρισμά τους. Ο Μαρτίνς ξέρει πως έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με αρκετές αλλαγές, με νέους παίκτες που χρειάζονται τον χρόνο τους για να «κουμπώσουν» στα «θέλω» του. Παίκτες όπως ο Ονιεκούρου, ο Καρμπόβνικ, ο Τικίνιο, ο Ρόνι Λόπες που η ποιότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη. Μέχρι τότε, πρέπει να στηριχτεί σε ορισμένες σταθερές, όπως και κάνει.

Ο Μαντί και ο Αγκιμπού Καμαρά βγάζουν ποιότητα, τρεξίματα, αλλά και το τσαγανό που χρειάζεται απέναντι σε αντιπάλους που θα παίξουν σκληρά και θα πάνε τα παιχνίδια τους στη δύναμη. Ο… γέρος, όπως ακούμε διαρκώς, Βαλμπουενά είναι αξιοζήλευτος και αρκετοί θα ήθελαν να τον διαθέτουν στην ομάδα τους. Ξέρει να κρατάει μπάλα, βγάζει αυταπάρνηση και οι εκτελέσεις του είναι αυτές που πρέπει. Το απέδειξε και στο γκολ του Σισέ, ο οποίος είναι σταθερά τελευταία εκ των καλύτερων παικτών του Ολυμπιακού, διορθώνοντας τις ανορθογραφίες συμπαικτών του στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και βοηθώντας και στην επίθεση, όντας ιδιαίτερα επικίνδυνος μέσω των στατικών φάσεων.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καθαρίσει νωρίτερα το ματς. Βρήκε δύο γκολ σε δύο τελικές, όντας αποτελεσματικός όπως πρέπει. Θα έπρεπε να κυνηγήσει κι άλλο γκολ, ώστε να μην αγχωθεί στο φινάλε. Έχει το ελαφρυντικό της κούρασης από το μεσοβδόμαδο ματς, προφανώς. Πρέπει, όμως, οι Πειραιώτες να χτίσουν σε αυτά τα συνεχόμενα αποτελέσματα, μέχρι να αρχίσει η ομάδα να μοντάρεται, να προσθέτει διαρκώς ο Μαρτίνς τα νέα κομμάτια στο παζλ και να αρχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» να ρολάρουν. Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν ίδια επίπεδα απόδοσης με τις προηγούμενες χρονιές, αλλά αυτή είναι τελείως διαφορετική. Με τους τραυματισμούς, με τον κορωνοϊό, με τα αρκετά νέα πρόσωπα. Υπομονή χρειάζεται από όλους, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται τόσο τις καλές, όσο και τις κακές καταστάσεις.

Αυτό που θα έπρεπε να αλλάξει την παρούσα στιγμή, όμως, είναι άλλο. Το πρώτο είναι το νωχελικό ξεκίνημα που κάνουν οι Πειραιώτες στα παιχνίδια τους, αφήνοντας να περάσουν 10-15 λεπτά για να αρχίσουν να φορτσάρουν. Το δεύτερο είναι η αμυντική τους συμπεριφορά στις στατικές φάσεις. Πήγε να την «πάθει» από την Αντβέρπ, πήγε και από τη Λαμία. Την γλίτωσε και στις δύο, αλλά θα πρέπει κάτι να αλλάξει στον τρόπο που αμύνεται η ομάδα σε αυτές τις στημένες μπάλες, ώστε να μην δίνει το δικαίωμα σε αντιπάλους να νομίζουν πως μπορούν να τον χτυπήσουν…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x