Γιώργος Τσανάκας

Ο Άρης δεν φοβάται να παίξει ποδόσφαιρο και ανταμείβεται!

Ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και έχει ποδοσφαιρικό πλάνο είναι ο Άρης. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που τα κάνει από την αρχή της σεζόν όλα λάθος...

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του Άρη στη φετινή σεζόν. Οι Θεσσαλονικείς έχουν παίξει κατά διαστήματα ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και είναι στιγμές που απολαμβάνεις να βλέπεις τα παιχνίδια του.

Μια ομάδα δουλεμένη, με έναν σταθερό κορμό την τελευταία διετία και με ορισμένες ποιοτικές αναβαθμίσεις στο ρόστερ του, αλλά και με αναβάθμιση στην άκρη του πάγκου. Γιατί το ξέρει πολύ καλά και ο Θόδωρος Καρυπίδης, που ενισχύει την ομάδα με κάθε τρόπο, ότι οι επιλογές του με τους Μίχαελ Ένινγκ, όσο και αν... ξεγέλασε με μερικά του αποτελέσματα, Σάββα Παντελίδη και Πάκο Ερέρα δεν ήταν του επιπέδου των «κίτρινων», οι οποίοι σήμερα παρεπιπτόντως έπαιξαν με τιρκουάζ εμφανίσεις. Ο Άκης Μάντζιος, όμως, είναι. Δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του σε ομάδα με υψηλούς στόχους και την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτό το έξτρα βάρος και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ο Άρης δεν φοβάται να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι ομάδα με πλάνο, που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Η μεσοεπιθετική τριπλέτα με Γκάμα, Γκαρσία, Μπερτόγλιο που παρέταξε ο Άκης Μάντζιος σήμερα στο ματς, συν τον Μαντσίνι στην επίθεση είναι να την... χαζεύεις! Βρίσκονται με «κλειστά» μάτια στο χορτάρι και έχουν αυτό το λάτιν στοιχείο που τους κάνει απρόβλεπτους. Στον άξονα τα δύο «σκυλιά», Σάσα-Τζέγκο, που έχουν ένα έξτρα πλεονέκτημα σε σχέση με πολλά άλλα χαφ της κατηγορίας. Έχουν την σωστή πρώτη πάσα που βοηθάει σημαντικά στην κυκλοφορία και στην ανάπτυξη. Πίσω από αυτούς έρχεται ο τρομερά ποιοτικός και εκρηκτικός Σίλβα, όπως και ο Ματίγια που έχει κατά κάποιο τρόπο παραγκωνιστεί εξαιτίας των δύο προαναφερθέντων χαφ!

Ο Μάντζιος με πολύ έξυπνη τακτική σήμερα έριξε το βάρος στον άπειρο Ραντόνια, την πλευρά του οποίου φόρτωνε συχνά με ποδοσφαιριστές και εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο Λιβάι δεν ήταν-είναι τακτικά ο καλύτερος παίκτης. Πάνω στον Λιβάι, μάλιστα, έριξε τον Σάκιτς, ο οποίος είναι εξαιρετικός αμυντικά, ενώ αυτό το ματσάρισμα ήταν επίσης σωστό καθώς ο Αυστριακός μπακ είναι δεξιοπόδαρος και αυτό τον βόλευε όταν συνέκλεινε προς τον άξονα ο αντίπαλός του για να φέρει την μπάλα στο καλό αριστερό του πόδι. Ροζ και Δεληζήσης, επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια για την απόδοσή τους, με τον δεύτερο να είναι επιβλητικός αν και γενικότερα δεν υστέρησε κάποιος από τους φιλοξενούμενους!

Ο Άρης είναι μια ομάδα «fun to watch» ή... «entertainers». Σε διασκεδάζει με το ποδόσφαιρό του, σε τραβάει και τον παρακολουθείς με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είναι... μαρτύριο! Όλα πάνε λάθος, όλα πάνε στραβά και ανάποδα για τους «κιτρινόμαυρους» από την αρχή της χρονιάς. Στο θέμα του χτισίματος της ομάδας, στην επιλογή των ποδοσφαιριστών, ακόμη και στο πώς έχουν χειριστει θέματα και καταστάσεις και έχουν εκτεθεί επικοινωνιακά! Γιατί καλώς ή κακώς είναι πλήγμα στο πρεστίζ σου το «έκανα πρόταση στον Σωκράτη, αλλά την απέσυρα» και στα... καπάκια να ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό, είναι πλήγμα στο πρεστίζ το να κάνεις σίριαλ τους Λιβάγια-Ολιβέιρα. Ακόμη και το... τρίπτυχο Βράνιες-Μανόλο-Αραούχο έχει κουράσει, παρότι πρόκειται για δοκιασμένες και «σίγουρες» λύσεις.

Είναι κρίμα για την ΑΕΚ να έχει ποδοσφαιριστές όπως οι Μπακάκης, Ινσούα και να τους λογίζει βασικούς, έστω και μέχρι ένα διάστημα. Φιλότιμοι μεν, για το επίπεδο της Ένωσης σε καμία περίπτωση δε! Ούτε επιτρέπεται για την ΑΕΚ να μένει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον Δεκέμβρη. Μη λέω και πολύ! Η χρονιά είναι αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα για τους «κιτρινόμαυρους», ακόμη και 2η να βγει που αμφιβάλω, ακόμη και το Κύπελλο να πάρει. Προφανώς πρέπει να διεκδικήσει και τα δύο, βέβαια! Απαντες στην ΑΕΚ πρέπει να έχουν ήδη στο μυαλό τους τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής πάνω από όλα ομάδας για τη νέα σεζόν που θα είναι «η χρονιά της Αγια-Σοφιάς»...

Όσον αφορά το σημερινό ματς τι να πει κανείς; Όλοι κάτω από τη βάση, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Λίγο ο Μάνταλος, λίγο ο Μαχαίρας αλλά και αυτοί παρασύρθηκαν από την κάκιστη συνολική απόδοση. Με πρώτο υπεύθυνο τον Μανόλο Χιμένεθ, τον οποίο έτρεξε κόσμος και κοσμάκις να αποθεώσει για δύο νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία, για το γεγονός πως μιλούσαν για κανονική ΑΕΚ...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x