Γενικά

Γερμανορωσικές μονομαχίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πινγκ πονγκ ανδρών

Τα τέσσερα πρώτα φαβορί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πινγκ πονγκ ανδρών του Ντίσελντορφ.

Προέρχονται από δύο χώρες. Η Όρενμπουργκ και η UMCC από τη Ρωσία, η τοπική Μπορούσια και η Σααρμπρίκεν από τη Γερμανία. Οι προημιτελικοί ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και ο αγώνας που «έκλεισε» το πρόγραμμα, ήταν και ο πιο συναρπαστικός.

Η Ενεμπόν, το γαλλικό κλαμπ, στο οποίο ανήκει και ο Γιώργος Σταματούρος, έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση τη Σααρμπρίκεν και ουσιαστικά ήταν η μόνη που απείλησε σοβαρά κάποιο φαβορί. Προηγήθηκε με 2-0, αλλά η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε οριακά τα επόμενα ματς στα πέντε σετ και τελικά τη νίκη με 3-2 σετ.

Στους ημιτελικούς θα έχουμε τις γερμανορωσικές μονομαχίες. Θα συναντηθούν η Όρενμπουργκ με τη Σααρμπρίκεν και η UMCC με την Μπορούσια.

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό, η UMCC αντιμετώπισε την Μπογκόρια του απόντα στην Ιαπωνία Παναγιώτη Γκιώνη. Οι Πολωνοί μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι όταν ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, όμως στη συνέχεια η ομάδα από τη Βερκνάγια βρήκε τις λύσεις. Ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ, ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ και ο Πίτσφορντ σημείωσαν από μία νίκη στα τέσσερα σετ.

Στον δεύτερο αγώνα της οκτάδας, η, επίσης, ρωσική Όρενμπουργκ επιβλήθηκε με 3-0 σετ της δανέζικης Ρόσκιλντε. Εκεί συνάντησε δυσκολίες μόνο ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας στην αρχή, όταν «έκαμψε» πολύ δύσκολα με 3-2 σετ (και 6-4 το «κόντρα») τον Δανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, Μίκαελ Μέιζ. Ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ συμπλήρωσαν την τριάδα.

Η «οικοδέσποινα» Μπορούσια επιβλήθηκε της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-1 σετ. Μίνι έκπληξη δημιούργησε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μοντέιρο κόντρα στον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον στο τρίτο στη σειρά ματς (3-2), αλλά οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χάρη σε δύο νίκες του Γερμανού Τίμο Μπολ (δύσκολα η πρώτη με 3-1 σετ απέναντι στον Νιγηριανό Μπόντε Αμπιόντουν) και μία του Σουηδού Άντον Σέλμπεργκ.

Το κλείσιμο των προημιτελικών ήταν συγκλονιστικό. Η Ενεμπόν έπιασε συνολικά τρομερή απόδοση κι έβαλε αμέσως σε μεγάλα ζόρια τη Σααρμπρίκεν. Ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ νίκησε αρχικά τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα 3-1 σετ και ακολούθως ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ έκαμψε τον Κινέζο Κουν Σανγκ με 3-0! Η Σααρμπρίκεν βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο», αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να «γυρίσει» την κατάσταση. Ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς μείωσε σε 1-2 όταν λύγισε τον Δανό Άντερς Λιντ με 3-2 (6-3 το πέμπτο σετ). Ο Κουν έχανε 0-2 σετ από τον Νούτινκ και επικράτησε με 3-2 σετ και 6-4 στο φινάλε. Κι αργότερα ο Φρανζίσκα είδε τον Οσάρ να τον ισοφαρίζει από 2-0 σετ, αλλά επικράτησε με 6-4 στο πέμπτο σετ και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη πρόκριση.

Στους ημιτελικούς της Πέμπτης, στις 18:00 ώρα Ελλάδας η ουσιαστικά γηπεδούχος Μπορούσια κοντράρεται με τη UMMC και στις 21:30 θ’ ακολουθήσει η αναμέτρηση του πρώτου φαβορί, της Όρενμπουργκ, με τη Σααρμπρίκεν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x