Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΚΟΕ, ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για αυτήν την απόφασή του.

Ο θρυλικός κολυμβητής αναφέρθηκε στις αλλαγές που θέλει να δει στον υγρό στίβου και αναφέρθηκε στη βαριά κληρονομία από επιτυχίες που «κουβαλάει» η ομοσπονδία.Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» στο ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΟΕ: «Είναι πολύ μεγάλη απόφαση. Όπως όταν κολυμπούσα και έβαζα στόχους και προσπαθούσα να τους πραγματοποιήσω. Τώρα δεν είμαι μόνος. Μια τέτοια ενέργεια χρειάζεται ομαδική δουλειά. Σιγά-σιγά θα ανακοινωθούν και οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν αυτή την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι για το καλό της κολυμβητικής ομοσπονδίας. Θα μπουν νέοι άνθρωποι, αθλητές, ολυμπιονίκες. Με τις ιδέες τους θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι όμορφο, να στηρίξουμε τον ελληνικό αθλητισμό».

Για το ότι ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά αθλητές: «Ο αθλητής φημίζεται για το πείσμα, για το θέλω του, θέλει να δημιουργήσει. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι καλό μέσα από όλο αυτό. Αυτό που όλοι νιώθουν είναι η αγάπη για το άθλημά τους και από τη στιγμή που το κάνεις με αγάπη είσαι κερδισμένος.

Για το ότι ο υγρός στίβος μετράει πολλές επιτυχίες: «Έχει πολλές επιτυχίες η ΚΟΕ και αυτό είναι βαριά κληρονομία. Έχουμε βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά δεν το φοβόμαστε».

Για την απόφασή του: «Υπάρχει αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσω, μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινό όραμα. Είναι ομαδική η δουλειά. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε μπροστά για αυτόν τον σκοπό. Είναι πολλά αυτά που οραματίζομαι. Το πιο σημαντικό είναι οι αθλητές και τα σωματεία είναι να έχουν στήριξη, να μένουν τα παιδιά στο χώρο και να συνεχίζουν, αυτό είναι το πιο μεγάλο στοίχημα. Αυτά τα παιδιά δημιουργούν βάσεις για πρωταθλητισμό και διακρίσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube