Άρης Ασβεστάς

Γιατί ο Ολυμπιακός κάνει όλη αυτή τη φασαρία εναντίον της ΕΠΟ;

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει για δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τις οποίες κοιτάζει ο Ολυμπιακός, δημιουργώντας κλίμα ότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι βρώμικα και μεθοδευμένα εναντίον του.

Γιατί μια ομάδα χαλάει τον κόσμο, ενώ είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα και αγωνιστικά τα πηγαίνει περίφημα;

Γιατί μια ομάδα χαλάει τον κόσμο για την διαιτησία και το VAR, την ώρα που δεν την έχει αδικήσει πουθενά η διαιτησία, την παίζει παντού 50-50 ή 60-40 υπέρ της, ενώ η πιο κραυγαλέα περίπτωση αλλοίωσης αποτελέσματος μέσω VAR ήταν στο Καραϊσκάκη την 1η αγωνιστική με το πέναλτι στον Μπαράλες; Δηλαδή υπέρ της…

Γιατί μια ομάδα χαλάει τον κόσμο για τρεις πειθαρχικές διώξεις που της έχουν ασκήσει φέτος, την ώρα που η πιο χαρακτηριστική παράλειψη της ΕΠΟ την τελευταία διετία ήταν ότι άφηνε τον Σάββα Θεοδωρίδη να δηλητηριάζει συστηματικά τον κόσμο και το κλίμα με ακραίες δηλώσεις; Ούτε το 1/10 των περιπτώσεων δεν έχει διωχθεί!

Γιατί μια ομάδα χαλάει τον κόσμο για την λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης, όταν δεν υπάρχει την τελευταία διετία ούτε δείγμα απόφασης εναντίον της; Αντίθετα, έχει «κερδίσει» αδιανόητες υποθέσεις, όπως τα επεισόδια πέρσι στην Πάτρα με την Παναχαϊκή!

Γιατί μια ομάδα χαλάει τον κόσμο για τους μισθούς που δίνει η ΕΠΟ στα στελέχη της, την ώρα που αυτό ουδόλως επηρεάζει σε κάτι την ομάδα, ενώ η ομοσπονδία αφενός δεν επιχορηγείται από το κράτος, αφετέρου ελέγχεται για τα πάντα από FIFA και UEFA;

Τι θα έκανε άραγε αυτή η ομάδα αν, ας πούμε, ήταν 2η ή 3η στη βαθμολογία;

Τι θα έκανε αν υπήρχαν όντως σφυρίγματα εναντίον της; Όχι τίποτα φάουλ, κάρτες και… σκληρά παιχνίδια που η ίδια συνήθως καταγγέλλει!

Αναφέρομαι σε σφαγές κανονικές, σε ανύπαρκτα πέναλτι εναντίον της, σε καθαρά γκολ που θα της ακύρωναν, σε ανύπαρκτες κόκκινες που θα έβλεπαν οι παίκτες της!

Αναφέρομαι δηλαδή σε όσα τράβαγαν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός επί μια 20ετία, ή και ο ΠΑΟΚ στις περιπτώσεις που σε αυτό το διάστημα είχε τις δυνατότητες να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα.

Διότι αληθινή σφαγή εναντίον του, στην διετία της… «εξυγίανσης» (όπως λένε χλευαστικά στον Ολυμπιακό), ο Ολυμπιακός δεν γνώρισε ποτέ!

Αφού, λοιπόν, ισχύουν -πέραν πάσης αμφιβολίας- όλα τα παραπάνω, πού ακριβώς προσβλέπει ο Ολυμπιακός κάνοντας τέτοια φασαρία, καταγγέλλοντας θεούς και δαίμονες;

Όχι φυσικά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως θεωρούν οι Θεσσαλονικείς. Δεν είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για να ουρλιάζεις έτσι και να στέλνεις επιστολές.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Ολυμπιακός θέλει να δημιουργήσει κλίμα ότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι μεθοδευμένα εναντίον του, κοιτάζοντας προς δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

Πρώτον, κάτι που δεν έχει υπολογίσει κανείς. Ότι αυτές τις μέρες (από τις 6 Νοεμβρίου), εξετάζεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ το βούλευμα, βάσει του οποίου έχουν παραπεμφθεί σε ποινική δίκη 28 πρόσωπα για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος κατά περίπτωση.

Από την εξέταση του βουλεύματος, θα προκύψει μια πρόταση για πιθανές πειθαρχικές ποινές, που δεν θα αφορούν μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και την παρουσία τους στο ποδόσφαιρο, αλλά και τις εμπλεκόμενες ομάδες!

Θα υπέθετε κανείς ότι επιχειρείται μια άσκηση πίεσης προς τους τακτικούς δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας, μέσω της επιβάρυνσης του κλίματος. Να δημιουργηθεί δηλαδή μια εντύπωση πως αν υπάρξουν τιμωρίες, θα είναι μεθοδευμένο και πάνω απ‘ όλα… τρανή απόδειξη της πολεμικής που ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ότι δέχεται!

Την δεύτερη κατεύθυνση προς την οποία κοιτάζει ο Ολυμπιακός, την έχουν μυριστεί αρκετοί, εδώ και καιρό…

Σε ένα χρόνο από τώρα, η ΕΠΟ έχει εκλογές. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, η δύναμη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στις τάξεις των Ενώσεων, είναι μεγαλύτερη και από τις εκλογές του 2017! Η δύναμη του Ολυμπιακού έχει εκμηδενιστεί. Και είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν ασχολείται καν για να την αυξήσει! Διότι δεν μπορεί και δεν προλαβαίνει…

Προκαλώντας αναταραχή με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και προβάλλοντας μια «πραγματικότητα» ότι όλα στο ποδόσφαιρο είναι πιο βρώμικα από ποτέ, προσβλέπει σε μια νέα παρέμβαση της FIFA και της UEFA!

Μια παρέμβαση που θα οδηγήσει σε μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ!

Μια Π.Δ.Ε., που για τον Ολυμπιακό θα είναι απείρως προτιμότερη από ένα νέο εκλεγμένο Δ.Σ. στην ομοσπονδία, στο οποίο δεν θα βρίσκει την ψήφο του.

Μια Π.Δ.Ε., που όπως και το 2016, θα έχει πιθανόν λόγο και η κυβέρνηση. Δηλαδή ο Αυγενάκης…

Λίγο υπομονή και όλα θα φανούν…

Υ.Γ: Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ποτέ δεν θα ισχυριστώ ότι αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ τα έχει κάνει όλα καλά. Αντίθετα, μοιάζει πολλές φορές να μην κάνει σχεδόν τίποτα, ενώ η αδράνεια που έχει επιδείξει για να αντιμετωπίσει σημαντικότατα ζητήματα, είναι εντυπωσιακή.

Άλλο όμως αυτό και άλλο αυτά που λέει ο Ολυμπιακός! Ούτε η ΚΕΔ του Περέιρα είναι επιτυχημένη. Έχω γράψει επανειλημμένως ότι έχει αποτύχει και πρέπει να αντικατασταθεί. Για άλλους λόγους όμως, όχι γι’ αυτούς που καταγγέλλει ο Ολυμπιακός…

Υ.Γ1: Για τον ρόλο του Αυγενάκη σε σχέση με την επιστολή-καταγγελία του Ολυμπιακού, θα γράψουμε αύριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x