Το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμού οργάνωσαν από κοινού έναν εορτασμό με νόημα και ουσία, συνεργαζόμενα με τις ομοσπονδίες σχεδόν όλων των αθλημάτων.

Το δημοφιλές άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήταν φυσικά σε αυτά που είχαν συμμετοχή στο Ολυμπιακό Στάδιο και το τρίωρο της παρουσίασής του στο χώρο της αψίδας έκρυβε και μία ευχάριστη έκπληξη, μία ιδιαίτερη εικόνα. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που παρέστη στις εκδηλώσεις, πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να δοκιμάσει τις ικανότητές της στο πινγκ πονγκ! Έπιασε ρακέτα κι έπαιξε για λίγο με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο.

Μαζί με την Υπουργό πέρασαν από το σημείο, αλλά χωρίς να δοκιμάσουν να παίξουν, η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία ΖαχαράκηΥ και ο διευθυντής Φυσικής Αγωγής του ίδιου υπουργείου, Δημήτρης Κερερές.

Η δράση ήταν στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αγαπώ την άθληση, Αγαπώ την υγεία μου», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Πάρα πολύς κόσμος πέρασε και από τα δύο τραπέζια του πινγκ πονγκ, πήρε βασικές πληροφορίες για το άθλημα, ψυχαγωγήθηκε με παιχνίδι, ενώ είδε πρωταθλητές να το παρουσιάζουν στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Υπεύθυνοι για την οργάνωση ήταν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Το άθλημα παρουσίασαν τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας ανδρών και πρωταθλητές, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, όπως και ο πρωταθλητής στα άτομα με αναπηρίες Μάριος Χατζηκυριάκος, ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο αναδείχτηκε δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό της κλάσης 6.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube