sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι λιγομίλητοι Άγγλοι και ο Ιταλός που δεν πήγε στη δουλειά: Το Νησί μετά τον τελικό

Ένας Έλληνας της Αγγλίας μετέφερε στο site του bwinΣΠΟΡ FM το κλίμα μετά τον χαμένο τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Τόσο κοντά, κι όμως τόσο μακριά. Η Αγγλία έφτασε επιτέλους σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, τον φιλοξένησε στο σπίτι της, ήτοι το «Γουέμπλεϊ», όμως έχασε το τρόπαιο του Euro στα πέναλτι από την Ιταλία.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η 11η Ιουλίου αποτέλεσε ημέρα θλίψης για τους Άγγλους. Η Δευτέρα βρήκε τους Εγγλέζους να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πώς χάθηκε η κούπα και ο Κώστας Πυλαρινός μίλησε στο sport-fm.gr για να μεταφέρει το κλίμα από την Αγγλία την επομένη της ήττα στο «Γουέμπλεϊ». Πρόκειται για Έλληνα οικονομολόγο και μέλος της διοίκησης της St Panteleimon FC, που κατοικεί στο Νησί από το 2011. «Τα πρώτα επτά χρόνια έμενα δέκα λεπτά από το Γουέμπλεϊ. Άλλοτε, δέκα λεπτά από το ΟΑΚΑ», όπως είπε.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Πυλαρινό, «όλοι οι Άγγλοι ήταν λιγομίλητοι τη Δευτέρα, πράγμα φυσιολογικό καθώς και υψηλές προσδοκίες υπήρχαν, και έφτασαν και πολύ κοντά. Στον περίγυρό μου υπάρχει κι ένας Ιταλός, που δεν πήγε στη δουλειά από σεβασμό, για να μην... προκαλέσει!

Πάντως γενικά υπάρχει κατήφεια αλλά όχι προβληματισμός. Η πορεία μέχρι τον τελικό του Euro θεωρείται επιτυχημένη κι ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μία αρκετά νεαρή εθνική ομάδα. Έχουν ελπίδες για κάτι καλό στο μέλλον, εύχονται ότι θα έρθουν ακόμη καλύτερα πράγματα του χρόνου, στο Κατάρ.

Αγγλία: Το κλίμα μετά τον χαμένο τελικό

Σε πολλούς φυσικά φάνηκε περίεργη η επιλογή των εκτελεστών στα πέναλτι. Αν έχανε ένα πέναλτι ο Στέρλινγκ, δεν θα έλεγαν τίποτα. Με τον πιτσιρικά, τον Σάκα, είναι αλλιώς.

Οι περισσότεροι Έλληνες εδώ έχω την αίσθηση ότι υποστήριζαν την Αγγλία, αν και όχι όλοι. Για μερικούς, είναι το δεύτερο σπίτι μας. Τα παιδιά μας είχαν κάνει κερκίδα».


Ασφαλώς, η κουβέντα δεν μπορούσε παρά να πάει και στο θέμα της St Panteleimon FC, που αναμένεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2021/22.

Αγγλία: Το κλίμα μετά τον χαμένο τελικό

Ο κ. Πυλαρινός στάθηκε στις συνεχόμενες ανόδους του συλλόγου, τονίζοντας πως «η ομάδα είναι ερασιτεχνική αλλά παίζει σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Φέτος θα παίξει στην 9η κατηγορία, στην Combined Counties Football League.

Εάν δεν ήταν η πανδημία, θα βρισκόμασταν εκεί από πέρυσι. Με δεδομένους τους πόρους του συλλόγου, είναι άθλος τα όσα έχει πετύχει. Υπάρχει τεράστια παράδοση σε αυτές τις κατηγορίες, αντιμετωπίζουμε ομάδες που έχουν πάνω από 100 χρόνια ιστορία»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x