Stoiximan Super League

Αλεξανδρόπουλος στο sport-fm.gr: «Ακόμα καλύτεροι του χρόνου - Μας το χρώσταγε αυτό το Κύπελλο»

Η κατάκτηση του Κυπέλλου που… περίμενε, οι βάσεις για έναν ακόμα καλύτερο Παναθηναϊκό και η επίδραση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ή, αλλιώς, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος εφ’ όλης της ύλης στο sport-fm.gr!

Το έζησε με την… ψυχή του. Όπως όλοι, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό! Οκτώ χρόνια χωρίς τίτλο ήταν αυτά, άλλωστε, έστω κι αν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος -για τον οποίο και ο λόγος- «ευθυνόταν» μόνο για τα τρία εξ αυτών. Όσα δηλαδή αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας…

Έχοντας διανύσει, ωστόσο, όλη την «διαδρομή», αλλά και με ενεργή συμμετοχή όχι μόνο τη φετινή σεζόν, όπου ο 20χρονος μέσος σημειωτέον κατέγραψε 35 συμμετοχές με δύο γκολ με την φανέλα του «τριφυλλιού», αν μη τι άλλο… δικαιούται δια να ομιλεί!



Όπως κι έκανε, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο sport-fm.gr μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, στον σαββατιάτικο τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε αλλαγή στο 74’ και έζησε… live την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Με τον διεθνή άσο να κάνει λόγο για… χρωστούμενα, να τονίζει πως οι βάσεις για ακόμα καλύτερες ημέρες έχουν ήδη μπει και παράλληλα να στέκεται στο φοβερό κλίμα αλλά και την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που οδήγησαν στην επαναφορά των «πράσινων» στην… κανονικότητα!

Αναλυτικά όσα είπε στον Σπύρο Σιαμπλή:

Σωτήρη, τέλειωσε η σεζόν με τον Παναθηναϊκό Κυπελλούχο… Τα συναισθήματά σου;
«Το να παίζεις το τελευταίο ματς της χρονιάς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο σε ένα γεμάτο γήπεδο είναι η καλύτερη συνθήκη που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που έπειτα από πάρα πολλά χρόνια μπορέσαμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στους τίτλους. Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά ήμασταν ενωμένοι και ξέραμε την δουλειά που κάναμε. Ευελπιστούμε να είναι η αρχή και με το καλό του χρόνου και έχοντας να παίξουμε και στην Ευρώπη, με τον κόσμο στο πλευρό μας, να κάνουμε μια ακόμα καλύτερη σεζόν».

Ξεκίνησες από τον πάγκο, αλλά έπαιξες κιόλας, άρα έχεις ακόμα καλύτερη «εικόνα» του αγώνα… Πως κρίνεις τον τελικό και την απόδοση των δύο ομάδων;
«Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ελέγχαμε απόλυτα τον ρυθμό μέχρι την διακοπή. Παράλληλα, ευτυχήσαμε να πετύχουμε πρώτοι γκολ. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο κι ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι θα έλεγα. Μετά στα τελευταία 15 λεπτά δεχτήκαμε πίεση από τον ΠΑΟΚ. Δόξα τον Θεό είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αν και πιστεύω ότι η τύχη πηγαίνει και με εκείνον που την κυνηγάει κιόλας. Βγάλαμε ψυχή, τα δώσαμε όλα μέσα στο γήπεδο και το πήραμε. Μας το χρώσταγε αυτό το Κύπελλο!».

Είσαι ένα παιδί που ξεκίνησε από την Ακαδημία, πέρασες από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια, για να φτάσεις μέχρι την πρώτη ομάδα και τον πρώτο σου τίτλο. Θα σε «ζήλευσαν» πολλοί! Πως το έζησες εσύ όλο αυτό;
«Σίγουρα είναι φοβερό όλο αυτό. Για εμένα, ένας στόχος ήταν να παίξω στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι απλά να παίξω. Να καταφέρω να αποδώσω στο μάξιμουμ, να καθιερωθώ και να φέρω τίτλους στην ομάδα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι κι εγώ μέρος της ιστορίας, γιατί η ιστορία γράφει αυτούς που παίρνουν τίτλους. Όλοι θα θυμούνται αυτή την χρονιά και τους παίκτες που κέρδισαν το Κύπελλο, αλλά και την ομάδα. Δεν επαναπαύομαι, όμως, έχω δουλειά ακόμα».



Μετά τους τίτλους, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει πλέον και στην Ευρώπη, σε μια σεζόν ωστόσο που όπως είναι λογικό θα έχει και περισσότερες απαιτήσεις… Πως θα το διαχειριστείτε αυτό;
«Υγεία να έχουμε πάνω από όλα, πρώτα ο Θεός, να ξεκουραστούμε λίγο, να κάνουμε και το καθήκον μας με τις εθνικές ομάδες και έπειτα να γυρίσουμε και να προχωρήσουμε. Δεδομένα, έχουμε βάλει τις βάσεις φέτος για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».

Αλεξανδρόπουλος σε sport-fm.gr: Μας το χρώσταγε το Κύπελλο»

Ακούσαμε πριν στα αποδυτήρια να γίνεται χαμός. Συνθήματα, αποθέωση για τον καθένα ξεχωριστά. Είναι κι αυτός ένας λόγος που ήρθε η επιτυχία;
«Ξεκάθαρα, ναι! Είχαμε πολύ καλό κλίμα όλη την χρονιά, έτσι και σήμερα ζήσαμε έντονες στιγμές στα αποδυτήρια. Ήταν η πίεση μεγάλη και η θέληση μας ακόμα μεγαλύτερη. Ό,τι έγινε στα αποδυτήρια… μένει στα αποδυτήρια, αν και τα ακούσατε (σ.σ. γέλια)».

Θέλω κι ένα σχόλιο για τον κόουτς που ξέρουμε ότι συνήθως είναι «σφιγμένος» αλλά μετά τον τελικό τον είδαμε κι αυτόν να ξεσπάει και να πηγαίνει στην κερκίδα! Το περίμενες;
«Λογικό είναι, ήταν μια μεγάλη επιτυχία... Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι, το ίδιο ήταν κι αυτός. Και πάλι… λίγα έκανε! (σ.σ. γέλια). Συνεχίζουμε μπροστά, ξεκουραζόμαστε λίγο και ετοιμαζόμαστε για του χρόνου, για κάτι ακόμα καλύτερο!».

Μιας και είπαμε για κόουτς, ποιό είναι το μερίδιο που του αναλογεί στην συγκεκριμένη επιτυχία; Αλλά και γενικώς, συμφωνείς με την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός φέρει την σφραγίδα του Γιοβάνοβιτς;
«Η ομάδα αποτελείται από τους παίκτες αλλά και τον προπονητή, είναι ένα σύνολο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά, φαίνεται μέσα στο γήπεδο αυτό. Έχει καταφέρει να μας περάσει τα στοιχεία που θέλει και χρειάζονται για να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, στο τέλος της σεζόν, παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Κάναμε ένα αήττητο σερί, κερδίσαμε κι έναν τίτλο».

Κλείνοντας, πού θα ήθελες να αφιερώσεις τον τίτλο αυτό;
«Στον κόσμο του Παναθηναϊκού, στην οικογένειά μου φυσικά, στην κοπέλα μου που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Εννοείται και στους συμπαίκτες μου. Μακάρι να ξαναβρεθούμε σε θέση να κάνουμε αφιερώσεις και ευχές σύντομα…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x