Βόλεϊ

Βασιλαντωνάκη στο sport-fm.gr: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη - Τα καταφέραμε παρά τις δυσκολίες»

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη μίλησε στο sport-fm.gr για την πρόκριση της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό αλλά και για την μεγαλύτερη στήριξη που χρειάζεται το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

Μετά από μια μεγάλη συνολική προσπάθεια, η Εθνική Γυναικών θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την Ανθή Βασιλαντωνάκη, μια εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας, να μιλά στο sport-fm.gr για τη δύσκολη διαδρομή μέχρι την εξασφάλιση του πολυπόθητου «εισιτήριου».

Παράλληλα η 25χρονη διεθνής Ελληνίδα, αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, το οποίο αν και βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κινδυνεύει.

Τέλος, η αθλήτρια της Γαλατασαράι, σχολίασε την κατάσταση που επικράτησε στην γειτονική Τουρκία με τον κορωνοϊό, ενώ προέτρεψε τα νέα παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρο του εξωτερικού.

Αναλυτικά όσα είπε η Ανθή Βασιλαντωνάκη στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που εξασφαλίζουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι καμία από εμάς δεν περίμενε να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία χωρίς καμία απώλεια σετ. Είμαστε όλες χαρούμενες και το αξίζαμε, ειδικά μετά από μια τέτοια χρονιά που πέρασαν οι αθλήτριες στην Ελλάδα.

Είχαμε αρκετά μικρό χρόνο προετοιμασίας και αυτό ήταν πιο δύσκολο για τα κορίτσια που δεν αγωνίστηκαν μέσα στη σεζόν, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Όταν είσαι εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά πρέπει να ανεβάσεις ρυθμό, είναι πολύ επικίνδυνο και δύσκολο».


Βασιλαντωνάκη: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη»

Για τις δυσκολίες: «Όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό φέτος και άλλα που αναγκάστηκαν να ψάξουν ομάδα εκτός Ελλάδας, είχαν τη δυνατότητα να μπορούν να αγωνίζονται, πήραν κάποιο μισθό και ήταν πιο ασφαλές για εκείνες να παίξουν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού. Όσες έμειναν στη Volley League ρίσκαραν πάρα πολλά, με βασικότερο την υγεία τους».

Για την ατομική της απόδοση: «Είμαι ικανοποιημένη, αλλά φυσικά αυτό προέρχεται από όλη την ομάδα. Αν δεν με στηρίξουν οι συμπαίκτριές μου, εγώ δεν μπορώ να κάνω καλές εμφανίσεις. Γενικά είμαι περισσότερο ικανοποιημένη για το πώς έπαιξε η ομάδα, παρά για εμένα».

Για τον στόχο στο επερχόμενο Ευρωβόλεϊ: «Ελπίζουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο φετινό Ευρωπαϊκό. Βέβαια φέτος εξασφάλισαν την πρόκριση αρκετές ομάδες που δεν το είχαν κάνει για πολλά χρόνια, κάτι που δείχνει πως το επίπεδο ανεβαίνει. Ίσως να είναι πιο δύσκολο, όμως και η δική μας ομάδα τα έχει πάει καλύτερα, σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Έχουμε δεθεί περισσότερο, πολλά κορίτσια παίζουν στο εξωτερικό οπότε έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, με τον ελληνικό αθλητισμό να παρουσιάζει άνοδο».

Για την συμμετοχή των αθλητών στις Εθνικές ομάδες: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλήτρια η Εθνική ομάδα και ταυτόχρονα ευκαιρία, διότι αγωνίζεσαι με δυνατές συμπαίκτριες και μετά στους αγώνες αντιμετωπίζεις αντιπάλους που είναι σπουδαίες. Είναι καλό για τις αθλήτριες, αφού έτσι θα κερδίσουν μια μεταγραφή που θα αυξήσει και τα χρήματα που θα λάβουν, κάτι που τους δίνει έξτρα κίνητρο».

Βασιλαντωνάκη: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη»

Για το μέλλον της ομάδας και την ανάπτυξή της: «Αυτή η πρόκριση είναι μόνο η αρχή, αλλά για να μπορούμε να συνεχίσουμε θα πρέπει και οι νέες αθλήτριες να αρχίσουν να δουλεύουν όλες μαζί, να προσπαθήσει η Ομοσπονδία να τις φέρνει μαζί τα καλοκαίρια, έτσι ώστε όταν ενταχθούν στη γυναικεία ομάδα να είναι ήδη έτοιμες να συνεχίσουν αυτό που ξεκινήσαμε εμείς τώρα.

Σίγουρα όλοι θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν το γυναικείο βόλεϊ ως επαγγελματικό και όχι ως ερασιτεχνικό. Βλέπουμε τις ελληνικές ομάδες να πρωταγωνιστούν και στην Ευρώπη, αρκετές αθλήτριες διαπρέπουν σε κορυφαία πρωταθλήματα και την Εθνική να τα πηγαίνει καλύτερα. Πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη στήριξη».


Για το αν θα συνιστούσε σε μικρότερες αθλήτριες να κυνηγήσουν μια μεταγραφή στο εξωτερικό και για την δική της εμπειρία: «Σίγουρα θα συμβούλευα να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν και να βλέπουν πράγματα εκτός Ελλάδας. Αυτό θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα. Για εμένα, ήταν δύσκολα στην αρχή. Έφυγα και εγώ σε νεαρή ηλικία. Μια μικρή αθλήτρια σε καινούργια χώρα με νέο κόσμο, είναι αρκετά δύσκολο. Εφόσον όμως κυνήγησα αυτό που μου άρεσε, το όνειρό μου, τα έκανε όλα λίγο πιο εύκολα».

Για την επιστροφή στη Γαλατασαράι και την γενικότερη εμπειρία στην Τουρκία: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στη Γαλατασαράι και ελπίζω να επαναφέρουμε και πάλι τον σύλλογο στις πρώτες θέσεις. Η περσινή σεζόν ήταν σκληρή για όλους όσους είχαν ένα συνεχές πρωτάθλημα. Όταν άρχισε ο κορωνοϊός, σταμάτησε το πρωτάθλημα και γυρίσαμε στα σπίτια μας.

Φέτος το πρωτάθλημα έγινε κανονικά, με τεστ κάθε εβδομάδα, οπότε οι δυσκολίες ήταν ότι παίζαμε χωρίς κόσμο, το γεγονός ότι δεν μπορούσα να ταξιδέψω στην Ελλάδα, αλλά και το ότι δεν μπορούσαν να με επισκεφθούν οι δικοί μου άνθρωποι. Στην καθημερινότητα μου το πέρασα δυσκολότερα αφού δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα, μέχρι και πριν λίγους μήνες υπήρχε lockdown».


Για τη Volley League: «Είναι πάρα πολύ θετικό που έχουν γίνει πιο ισχυρές και άλλες ομάδες, ενώ από ότι μαθαίνω θα προσπαθήσουν να αγωνιστούν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι σημαντικό γιατί βλέπουμε και μεγάλες παίκτριες να έρχονται στη χώρα μας, κάτι που βοηθά της Ελληνίδες και ειδικά τις μικρές, οι οποίες μέσα από την συμμέτοχη τους σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα βελτιωθούν.
Ελπίζω τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα να διεξαχθεί κανονικά και όλοι αυτοί οι οποίοι είναι αρμόδιοι, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γιατί σιγά σιγά θα αρχίσουν να χάνουν ακόμα περισσότερες αθλήτριες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x