Μουντιάλ 2022

Γκούλιος στο sport-fm.gr: «Προσοχή στον Φόρσμπεργκ - Θα είμαστε πολλοί Έλληνες στο γήπεδο»

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Τζουργκάρντεν, Νίκος Γκούλιος, μετέφερε στο sport-fm.gr το κλίμα πριν το κρίσιμο Σουηδία-Ελλάδα.

Αν δεν είχε πετάξει τέσσερις βαθμούς απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση όσον αφορά στην πρόκριση έστω στα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει τις πιθανότητές της, οι οποίες θα αυξηθούν κατακόρυφα αν έρθει απόψε το «διπλό» απέναντι στη Σουηδία, που έχει τρεις βαθμούς περισσότερους αλλά είχε λυγίσει στο ΟΑΚΑ πριν από έναν μήνα – υπάρχει το know how, που λένε.

Γκούλιος στο sport-fm.gr: Πολλοί Έλληνες στο γήπεδο

Οι Σκανδιναβοί έχουν ελπίδες και για την πρωτιά, συνεπώς η “Friends Arena” θα είναι απόψε κατάμεστη, όμως δεν θα είναι και οι 55.000, περίπου, οπαδοί Σουηδοί. Θα είναι και μπόλικοι Έλληνες, της Σουηδίας, πέραν των 1.500 που θα ταξιδέψουν από τη χώρα μας, με τον Νίκο Γκούλιο να είναι ένας εξ αυτών.

Ο Λαρισαίος προπονητής τερματοφυλάκων της Τζουργκάρντεν δεν θα χάσει την ευκαιρία να δει από κοντά την Εθνική μας ομάδα. Όπως είπε μιλώντας στο sport-fm.gr και τον Γιάννη Πολιά, «θα πάω μαζί με την οικογένειά μου, δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να δούμε την Εθνική. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μας. Και θα είναι αρκετά μεγάλη η παρουσία των Ελλήνων στο γήπεδο».

Ο άλλοτε τερματοφύλακας της ΑΕΛ, του Εθνικού Αστέρα, των Τρικάλων και της Δόξας Δράμας, μεταξύ άλλων, απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη, παραδεχόμενος πως «η λογική έρχεται κόντρα με το συναίσθημα. Πάντως θα πρέπει να σκοράρει η Ελλάδα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Σαν ματς, το περιμένω κλειστό».

Γκούλιος στο sport-fm.gr: Πολλοί Έλληνες στο γήπεδο

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί από πλευράς Σουηδών, σχολίασε πως «αντιμετωπίζουν το ματς με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν κάθε αντίπαλο. Άλλωστε αυτό τους χαρακτηρίζει σαν ομάδα είναι η σοβαρότητα, η συνέπεια και η μεθοδικότητα. Η Ελλάδα έχει καλή ψυχολογία μετά από δύο συνεχόμενες νίκες και αυτό είναι συν, όμως απέναντί της θα βρει μια σοβαρή ομάδα, που δουλεύει το ίδιο αγωνιστικό πλάνο εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας τον ίδιο προπονητή. Ο καθένας στη Σουηδία ξέρει καλά τον ρόλο του.

Η Εθνική μας πρέπει να προσέξει την γρήγορη επιθετική μετάβαση των Σουηδών. Φτάνουν στο τέρμα πολύ γρήγορα από την στιγμή που θα κλέψουν την μπάλα. Έχουν επίσης πολύ δυνατά στημένα, θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Φόρσμπεργκ που εκτελεί τα περισσότερα – πέραν του Ίσακ»
.

Ερωτηθείς δε για το 2-1 του ΟΑΚΑ πριν από περίπου έναν μήνα, ο Νίκος Γκούλιος ανέφερε πως «εγώ περίμενα πως θα γινόταν ένα ισορροπημένο ματς, όπως το ίδιο περιμένω και τώρα. Στις τάξεις των Σουηδών είχε υπάρξει απογοήτευση αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαν... μουρμούρα. Απλά κοίταξαν να αναλύσουν τους λόγους που ήρθε η ήττα και τίποτα παραπάνω».

Όσο για... καζούρα με τους συναδέλφους του στην Τζουργκάρντεν; «Το περιβάλλον μου αποτελείται ως επί το πλείστον από Σουηδούς», τόνισε, εξηγώντας πως «έγιναν κάποια πειράγματα αλλά πάντα με σεβασμό και χωρίς να ξεπεραστούν τα όρια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x