Γενικά

Γλυνιαδάκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία»

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM με αφορμή τη συμμετοχή του στο φιλικό κατά των ναρκωτικών ανάμεσα στους «Legends 2004» και το πρόγραμμα «Ζήσε αθλητικά».

Την Τετάρτη (30/6), πραγματοποιήθηκε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ατρομήτου ανάμεσα στους «Legends 2004» και το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών.

Σε αυτή την αναμέτρηση συμμετείχαν αρκετοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από διάφορους αθλητικούς χώρους, μεταξύ άλλων και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο οποίος διατελεί χρέη Προέδρου στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά».

Ο 39χρονος πρώην μπασκετμπολίστας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για το έργο και τη δράση του προγράμματος τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού στον Καναδά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στον bwinΣΠΟΡ FM:

Για το φιλικό παιχνίδι και το μήνυμα κατά των ναρκωτικών: «Τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα για όλη την κοινωνία μας, είναι η μάστιγα του αιώνα. Με αυτόν τον αγώνα θέλαμε να τιμήσουμε συμβολικά την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Θέλουμε να καλέσουμε τα παιδιά και τον κόσμο να ζει αθλητικά, να συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα άθλησης που υπάρχουν σε ομάδες, ομίλους, σωματεία.

Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία και μέσα από αυτόν θεραπεύονται συνάνθρωποί μας που για κάποια περίοδο της ζωής τους ήταν κοντά στα ναρκωτικά. Έτσι λοιπόν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία».


Για τη δράση του «Ζήσε αθλητικά», στο οποίο μάλιστα διατελεί και χρέη προέδρου: «Το “Ζήσε Αθλητικά” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Κύριος στόχος του είναι μέσα από τα πρότυπα που είναι αθλητές να περάσει αξίες στην κοινωνία, να φέρει πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να γνωρίσει τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές στους μικρούς μας φίλους. Επισκεπτόμαστε σχολεία, διοργανώνουμε event, παροτρύνοντας τον κόσμο να ζήσει αθλητικά με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια.

Κάνουμε αρκετές δράσεις, κυρίως όμως πηγαίνουμε σε τάξεις σχολείων εκεί όπου μπορούμε να επηρεάσουμε πολύ περισσότερο τους μικρούς μαθητές να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους».


Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ και την παρουσία της στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Η Εθνική κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Φυσικά και την στηρίζουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ελάχιστες ημέρες να έχεις μια ομάδα με συνοχή και καινούργιο προπονητή. Αυτό συμβαίνει όταν οι ομάδα είναι χρόνια μαζί.

Θέλω πάρα πολύ να καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς και ξέρω πόσο σημαντικό είναι. Θα τη στηρίζω μέχρι τελευταία στιγμή και της εύχομαι καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x