Γενικά

Κωνσταντόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Δίκαια το πήρε ο Ολυμπιακός, εκδικητική η απόλυση Μουρίνιο»

Την εκτίμησή του ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα εξέφρασε στον bwinΣΠΟΡ FM o Ντίμι Κωνσταντόπουλος, που μίλησε επίσης για τον... Μουρίνιο, την ESL αλλά και τον Μπάρκα.

Την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία για να αποκτήσει το Α' δίπλωμα προπονητικής, ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος ξέκλεψε λίγο χρόνο για να μιλήσει στον bwinΣΠΟΡ FM και την εκπομπή του Γιάννη Καραλή.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αναφέρθηκε σε ποικίλα θέματα, από την αποτυχημένη απόπειρα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Super League και την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο, μέχρι τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Μπάρκα!

Αναλυτικά τα όσα είπε στους 94,6:

«Κάνω μαθήματα προπονητικής εδώ και δυο χρόνια, έχω προχωρήσει αρκετά και έχω το Β. Τώρα πάω και για το Α. Έκατσα και στον πάγκο σε ένα ματς με την τοπική Φόρναμπι, νικήσαμε οπότε έχω... 100% επιτυχία μέχρι τώρα.

Σαν ιδέα, δεν μου έκατσε καλά η ESL γιατί τα ματς των τοπ ομάδων τα περιμένει ο κόσμος 1-2 φορές τον χρόνο. Αν παίζουν τακτικά, χάνεται η μαγεία. Όταν το άκουσα στην αρχή νόμιζα ότι θα είναι κάτι εκτός πρωταθλημάτων και Champions League, μετά είδα ότι είναι κάτι πιο σοβαρό. Ήταν δύσκολο να περάσει, φάνηκε πως δεν υπήρχε και προετοιμασία, απλά το ανακοίνωσαν και ήταν φυσικό να υπάρξουν αντιδράσεις.

Ήταν επίσης αναμενόμενο να αντιδράσουν έτσι οι Άγγλοι οπαδοί. Έχουν τοπικιστική σχέση με τις ομάδες. Όσους τίτλους και αν πάρει και όσο μεγάλη κι αν είναι, οι φίλαθλοι που είναι ντόπιοι έχουν μια σχέση δυνατή μαζί με την ομάδα τους, δεν τους αρέσει το γκλομπαλιστικό πλάνο. Εδώ που ζω, στο Χάρτλπουλ, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Χάρτλπουλ.

Για τα πολλά ματς στην Αγγλία, υπάρχει δίκιο και στις δύο πλευρές. Από τη μία, οι παίκτες σε τέτοιο επίπεδο είναι συνηθισμένοι σε τόσα πολλά ματς και φορτωμένο πρόγραμμα. Η φετινή σεζόν όμως ήταν διαφορετική λόγω ιού. Συμπιέστηκαν οι αγωνιστικές. Για τη Σίτι, που είναι σε τόσους θεσμούς, είναι δύσκολο.

Είναι άδικο να μην έχουν πέντε αλλαγές στην Premier League, έτσι δεν δίνεις την ευκαιρία στους προπονητές να αξιοποιήσουν τα ρόστερ τους.

Στον τελικό του League Cup η Σίτι είναι το φαβορί. Υπάρχει βέβαια διαφορετικό κίνητρο, καθώς η Τότεναμ χρειάζεται περισσότερο έναν τίτλο, όμως ο Γκουαρδιόλα έχει τον τρόπο να... τσιτώνει τους παίκτες του.

Κατά κάποιον τρόπο, πιστεύω πως ήταν εκδικητική η απόλυση Μουρίνιο, αλλά υπήρχαν καιρό γκρίνιες για τις εμφανίσεις της Τότεναμ, ήταν θέμα χρόνου να γίνει.

Πιστεύω δίκαια το πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, υπήρχε διαφορά σε θέμα σταθερότητας. Οι άλλες ομάδες δεν το είχαν αυτό.
Υπάρχει στους υπόλοιπους συλλόγους μια αναταραχή εκτός γηπέδου που επηρεάζει τους παίκτες.

Στην Ελλάδα υπάρχει η νοοτροπία του άμεσου αποτελέσματος. Πρέπει να υπάρχει πρότζεκτ, πριν προσληφθεί ένας προπονητής να υπάρχει πλάνο.

Θα εκτιμηθεί να κοινοποιήσει η ομάδα το πλάνο της. Υπάρχει μια υπεροψία, ότι "είμαστε μέσα και ξέρουμε". Ο φίλαθλος γαλουχείται όπως του φέρονται οι ομάδες. Αν υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσά τους, όταν υπάρχει μυστικότητα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Όσον αφορά στην εθνική ομάδα, πρέπει οι παίκτες που καλούνται να έχουν παιχνίδια και να είναι φορμαρισμένοι. Τελευταία έπαιξε ο Βλαχοδήμος, στην Μπενφίκα δεν είναι βασικός.

Ο δε Μπάρκας ξεκίνησε καλά στη Σέλτικ, του έχω μιλήσει, είχε στήριξη από Σέλτικ αλλά μετά έπεσε σε μια περίοδο που η ομάδα του δεν ήταν καλά. Υπήρχαν και πολλές απαιτήσεις, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς από την Ελλάδα στην Σκωτία. Ελπίζω μετά τον πρώτο χρόνο της προσαρμογής, να δείξει αυτά που έδειχνε στην ΑΕΚ»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x