Stoiximan Super League

Ιγκλέσιας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έτρεμαν τα πόδια μου στο Μπομπονέρα, ήταν στις κερκίδες ο Μαραντόνα»

Ο Ματίας Ιγκλέσιας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για τον Αστέρα Τρίπολης, την Αργεντινή, το ρεκόρ του Βαζέχα που έπιασε, καθώς επίσης και για τον... Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ιγκλέσιας: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM

Στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο, ο Ματίας Ιγκλέσιας πέρασε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, αφού νωρίτερα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Κάπως έτσι, ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου σκόρερ Κριστόφ Βαζέχα, αφού αγωνίστηκε για 15η σερί σεζόν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Αργεντινός μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM και στην Αναστασία Βοσνάκη (με το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης να παίζει στην εκπομπή «Playball» των Μάνου Ζερβάκη, Τάσου Νικολόπουλου) αποκάλυψε πως αισθάνεται πολύ όμορφα, ευχαριστώντας τις ομάδες που αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.



«Αισθάνομαι πολύ όμορφα είναι η αλήθεια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κρατήσει τόσα χρόνια αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα. Ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που έχω περάσει, την ΑΕΛ, τον Ατρόμητο και ιδιαίτερα τον Αστέρα Τρίπολης που πέρασα πολύ όμορφα».

Ιγκλέσιας: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM

Φυσικά, ο 36χρονος θέλει και να σπάσει αυτό το ρεκόρ, πατώντας… μόνος του την εν λόγω κορυφή. Δεν κάνει σκέψεις για να αποσυρθεί ακόμη από το ποδόσφαιρο, έχοντας την όρεξη και τα κουράγια να συνεχίσει να αγωνίζεται. Είναι χαρά του να παίζει ποδόσφαιρο, είναι και μια ικανοποίηση και επιβράβευση για την μεγάλη καριέρα του αυτό το ρεκόρ.

«Το βλέπω με χαρά (σσ. ότι έσπασε το ρεκόρ του Βαζέχα). Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι μέχρι τώρα έχω την ίδια όρεξη και είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για αυτά που έχω κάνει.

Σίγουρα θα σπάσω το ρεκόρ! Η αλήθεια είναι σιγά-σιγά, αλλά σίγουρα θέλω να το σπάσω».


Μέχρι τα 15 του ζούσε και έπαιζε στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Πήγε στα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης, παίζοντας στην δεύτερη ομάδα, ενώ έκανε και ορισμένες προπονήσεις με την πρώτη… παρέα με Τόρες, Αγουέρο. Ένα μικρό πέρασμα από την Τολέδο ως δανεικός στη συνέχεια, για να ξεκινήσει το 2007 η περιπέτειά του στην Ελλάδα. ΑΕΛ, Ατρόμητος και εδώ και μια επταετία στον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας κάνει μια μικρή… βόλτα από την Κίνα τον Φεβρουάριο του 2014.

Ιγκλέσιας: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM

Λογικό να νιώθει την χώρα μας ως δεύτερη πατρίδα του, όντας μια 15ετία στην Ελλάδα, αλλά και να μην μπορεί να… διαλέξει που πέρασε καλύτερα και τι προτιμάει. Άλλωστε, στην Ισπανία γνώρισε και την γυναίκα του, οπότε έχει έναν παραπάνω λόγο για να του αρέσει περισσότερο η χώρα από την Ιβηρική Χερσόνησο.

«Αγαπάω πολύ την Ελλάδα, είμαι πολύ καλά εδώ με την οικογένειά μου, ταιριάζουμε πάρα πολύ με τους Έλληνες, βρήκα μια δεύτερη πατρίδα εδώ και αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω το ίδιο θα έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για το ποια από τις χώρες που έχει ζήσει του αρέσει περισσότερο, από Κίνα, Ισπανία και Ελλάδα, απάντησε με μια δόση χιούμορ.

«Δεν θέλω να διαλέξω, είμαι Αργεντινός, παντού έχω περάσει καλά, δεν θα τα πω όλα γιατί η γυναίκα μου είναι από την Ισπανία (σ.σ. γέλια) να μην έχω και θέμα στο σπίτι, αλλά βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα και το απολαμβάνω».

Ιγκλέσιας: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο Ματίας Ιγκλεσίας αγωνιζόταν στην Αργεντινή. Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε, λοιπόν, για ένα από τα κορυφαία γήπεδα του κόσμου, το «Μπομπονέρα». Για την ίσως πιο «καυτή» ατμόσφαιρα που μπορεί να βιώσει ένας ποδοσφαιριστής.

Πόσω μάλλον, όταν στις κερκίδες βρισκόταν και τους παρακολουθούσε ο σπουδαίος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε και ο ίδιος…

«Εκεί μέσα τρέμουν τα πόδια σου, ειδικά όταν είναι ο Μαραντόνα στην κερκίδα! Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία». Σε πιάνει αν μη τι άλλο ένα τρέμουλο, ένα άγχος, ένα δέος όταν αγωνίζεσαι υπό το βλέμμα του «Ντιεγκίτο».

Στην πατρίδα του, έπαιζε παρέα με τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αλλά και στο ελληνικό. Τους δύο ποδοσφαιριστές συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας, ήταν και παραμένουν κολλητοί.

«Μιλάω μαζί του, είμαστε καλοί φίλοι και είναι πολύ καλός παίκτης. Το τι θα κάνει με την καριέρα του δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά του εύχομαι ό,τι καλύτερο». Λογικό εν μέρει να μην μπορεί να απαντήσει για το αν θα επιστρέψει ο Νάτσο Σκόκο στην Ελλάδα, άλλωστε είναι στο χέρι του «υδραυλικού» για το τι θα επιλέξει να κάνει στην καριέρα του.


Στον Αστέρα Τρίπολης αγωνίζεται επτά χρόνια και διανύει την όγδοη σεζόν. Ο Ματίας αποκάλυψε πως επιθυμία του είναι να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, ενώ σχολίασε και το κακό ξεκίνημα που έχουν κάνει οι Αρκάδες, δίνοντας το έναυσμα για την συνέχεια και για τους στόχους που έχει ο Αστέρας.

«Ναι αυτό θέλω! Μακάρι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου», ευχήθηκε ο πολύπειρος Αργεντινός χαφ και στη συνέχεια σχολίασε: «Η αλήθεια είναι αυτή, δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά αν δεις ξεχωριστά τα παιχνίδια θα καταλάβεις ότι η ομάδα αξίζει καλύτερα. Με δουλειά θα πάνε όλα καλά, έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες και θα τερματίσουμε εκεί που αξίζουμε, το πιστεύω πάρα πολύ αυτό. Πάντα έχουμε στόχο τα playoffs τώρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα, όπως είπα με δουλειά θα πάνε όλα καλά».

Ιγκλέσιας: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι όταν κρεμάνε τα παπούτσια τους παραμένουν κοντά στο άθλημα. Μπορεί να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο ως προπονητές, ως σκάουτερ, αλλά και ως ατζέντηδες. Ο Αργεντινός δεν φαίνεται να το έχει σκεφτεί αυτό ακόμα, καθώς το μόνο που θέλει αυτή την στιγμή είναι να παίζει μπάλα και να πηγαίνει καλά η ομάδα του.

«Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα αυτό. Τώρα θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, όταν φτάσει η ώρα θα δω τι θα κάνω».


Όσο για την στιγμή που θα αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Ματίας Ιγκλέσιας ξέρει ότι θα είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά ευτυχώς τόσο για τους φιλάθλους όσο και για τον Αστέρα, ο Αργεντινός αποκάλυψε πως δεν έχει έρθει η ώρα ακόμη να γίνει αυτό.

«Σίγουρα θα είναι δύσκολο, πολύ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει, έτσι είναι η μπάλα. Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα, οπότε είμαι χαρούμενος, το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου, να είμαι καλά να βοηθήσω την ομάδα και να παίξω ακόμα μπάλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x