Eurobasket

Κ. Αντετοκούνμπο στο sport-fm.gr: «Θα’μαι ευχαριστημένος με κάτι γύρω από το λαιμό μου»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο απολαμβάνει την παρουσία του στην Εθνική ομάδα και τη συνύπαρξη με τα τρία αδέρφια του, ενώ δεν κρύβει το μεγάλο του όνειρο για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Περήφανος που φορά ξανά το εθνόσημο και διπλά χαρούμενος που το κάνει με συνοδοιπόρους τα αδέρφια του δήλωσε ο Κώστας Αντετοκούνμπο μιλώντας στο sport-fm.gr. Ο 24χρονος σέντερ δηλώνει πλήρως αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα χωρίς να απασχολείται που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το… εργασιακό του μέλλον, ενώ δεν κρύβει πως ονειρεύεται ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Αντετοκούνμπο στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Τέσσερα αδέρφια στην Εθνική ομάδα. Πώς αισθάνεσαι; Είναι κάτι μοναδικό, σε παγκόσμια κλίμακα…
«Όπως είπες, είναι κάτι μοναδικό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που με τα αδέρφια μου βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Απλώς θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι ως παίκτες του μπάσκετ. Το συναίσθημα είναι απίστευτο που φοράμε όλοι μαζί τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, πραγματικά δεν μπορώ να το περιγράψω».

-Μεγαλώνοντας το είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μπορούσε να γίνει και να βρεθείτε και οι τέσσερις στην Εθνική;
«Σίγουρα το συζητάγαμε όταν ήμασταν παιδιά. Ονειρευόμασταν να παίξουμε κάποια στιγμή στην ίδια ομάδα, είτε σε σύλλογο είτε στην Εθνική. Και να που τώρα είμαστε όλοι μαζί, και οι τέσσερις, στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο και ακούμε ο ένας τον άλλο. Ακόμη μου φαίνεται απίστευτο, πραγματικά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Κ. Αντετοκούνμπο: «Θα’μαι ευχαριστημένος με μετάλλιο»

-Ως… παλιότεροι, εσύ ο Γιάννης και ο Θανάσης τι συμβουλές δώσατε στον Άλεξ;
«Τίποτα ιδιαίτερο. Απλώς να δουλεύει σκληρά, όπως κάνει, να δίνει πάντα το 100% και όλα θα γίνουν με το χρόνο. Αν δώσεις όση περισσότερη προσπάθεια μπορείς, θα τα καταφέρεις».

-Όλοι ελπίζουν σε κάτι καλό αυτό το καλοκαίρι. Εσύ τι λες;
«Έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό ρόστερ. Σίγουρα δεν θέλω να βαρύνω την ομάδα με μεγάλες προσδοκίες. Θέλουμε να πάμε στο Ευρωμπάσκετ έτοιμοι, να παίξουμε όσο πιο σκληρά και καλά μπορούμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω όμως μέσα μου πως φέτος έχουμε μια ομάδα που μπορεί να καταφέρει κάτι καλό φέτος».

-Σε απασχολεί ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον σου σε συλλογικό επίπεδο;
«Αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα και στο πώς θα τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Αφήνω αυτή τη δουλειά στον ατζέντη μου και επικεντρώνομαι αποκλειστικά στο μπάσκετ, γιατί αν έρθει το μπασκετικό κομμάτι, θα έρθει και η συμφωνία με μια καλή ομάδα».

Κ. Αντετοκούνμπο: «Θα’μαι ευχαριστημένος με μετάλλιο»

-Πες μου για τις εντυπώσεις από τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη. Δουλέψατε μαζί και για τον αγώνα με τη Μ. Βρετανία…
«Είναι φοβερός προπονητής. Βλέπεις απευθείας πόσο ψηλό μπασκετικό IQ έχει και πόση εμπιστοσύνη έχει στους παίκτες του, από τους οποίους ξέρει να παίρνει το 100%. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι ο καταλληλότερος και καλύτερος προπονητής για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο τρόπος που έχει φτιάξει την προετοιμασία είναι για να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες και να γίνουμε ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

-Να υποθέσω πως θέλετε και τον κόσμο δίπλα σας στο φιλικό με την Ισπανία (9/8) κι όσα ματς ακολουθήσουν…
«Ελπίζουμε το ΟΑΚΑ να είναι γεμάτο. Θέλουμε πολύ ο κόσμος να έρθει και να μας δώσει ενέργεια και ώθηση. Ξέρουμε ότι πολλοί είναι σε διακοπές, αλλά όσοι βρίσκονται εδώ τους θέλουμε δίπλα μας».

-Ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τι θα είναι ικανοποιημένος στις 18 Σεπτεμβρίου που τελειώνει το Ευρωμπάσκετ;
«Με τι θα είμαι ευχαριστημένος, ε; Με κάτι γύρο από το λαιμό μου (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x