Χάντμπολ

Καφφάτος στο sport-fm.gr: «Η ΑΕΚ έκανε κατάθεση ψυχής στη Σλοβενία»

Λίγες μέρες μετά την επική πρόκριση της ΑΕΚ στους τελικούς του EHF Cup, ο Δημήτρης Καφφάτος, μίλησε στο sport-fm.gr για την επιτυχία της «Ένωσης».

Στην τεράστια κατάθεση ψυχής που έκανε η ΑΕΚ κόντρα στη Γκορένιε, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την πρόκριση στους τελικούς του EHF Cup, στάθηκε μιλώντας στο sport-fm.gr, ο Δημήτρης Καφφάτος.

Ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων της «Ένωσης» και σημαία του συλλόγου, σχολίασε το τεράστιο επίτευγμα των «κιτρινόμαυρων» στη Σλοβενία και μίλησε για τι ήταν αυτό που άλλαξε την ροή του ματς.

Επίσης σχολίασε την μεγάλη προσπάθεια όλων, ενώ τόνισε πως όλο αυτό πρέπει να εξαργυρωθεί με την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Καφφάτος στο sport-fm.gr:

«Ίσως είναι η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι σε ότι αφορά το ελληνικό χάντμπολ. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κάπως νευρικά χωρίς να έχουμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση αλλά και αμυντικά είχαμε μία αστάθεια η οποία έδωσε το δικαίωμα στη Γκορένιε να βρίσκει εύκολα γκολ, είτε από αιφνιδιασμούς, είτε στην οργανωμένη επίθεση.

Καφφάτος: «Η ΑΕΚ έκανε κατάθεση ψυχής στη Σλοβενία»

Ήταν μια δύσκολη αρχή γιατί δώσαμε την ψυχολογία στους Σλοβένους και πίστεψαν ότι θα περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Στην διακοπή του ημιχρόνου και ενώ βρισκόμασταν ήδη πίσω στο σκορ με έξι γκολ, έπρεπε το προπονητικό τιμ να σκεφτούμε τις λύσεις ώστε να επιστρέψουμε στον αγώνα και να παλέψουμε για τη νίκη.

Αλλάζοντας την αμυντική μας λειτουργία και παρουσιάζοντας μία πιο επιθετική άμυνα, καταφέραμε και πήραμε κάποιες μπάλες, αρχίζαμε να μειώνουμε το σκορ και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η πίστη που είχαμε για το παιχνίδι μας και ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ.

Δεν μπορούσαμε να μην πανηγυρίσουμε έξαλλα αυτή τη νίκη, πρώτον γιατί ήταν η πρόκριση στον τελικό και δεύτερον ήταν η κατάθεση ψυχής που κάναμε όλοι οι παίκτες, το προπονητικό τιμ και φυσικά και η διοίκηση από τη μεριά της. Είναι μία συνολική προσπάθεια η οποία πρέπει να εξαργυρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και αυτός είναι μία κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου!»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x