Γενικά

Καλαϊτζής στον bwinΣΠΟΡ FM: Δάσκαλος κι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αθλητισμού ο Ίβκοβιτς

Την τεράστια επιδραστικότητα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στις ομάδες του και γενικότητα στο μπάσκετ περιέγραψε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καλαϊτζής.

Στο μεγαλείο του Ντούσαν Ίβκοβιτς -τόσο ως προπονητή, όσο και ως προσωπικότητα- αναφέρθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καλαϊτζής. Συζητώντας με τον Μπάμπη Χριστόγλου και τον Γιώργο Πετρίδη στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» με αφορμή τον χαμό του εμβληματικού κόουτς, ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού τον χαρακτήρισε «δάσκαλο».

Εξήγησε λοιπόν πόσο επιδραστικός ήταν για τις ομάδες που έφτιαχνε και γενικότερα το μπάσκετ, αλλά και πόσο καθοριστική ήταν η συνεισφορά του στην καριέρα των νέων παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καλαϊτζής

«Ήταν ένας άνθρωπος που είτε δούλευες μαζί του, είτε ήσουν απέναντι, σου ενέπνεε σεβασμό. Κάθε του ομάδα είχε και μια ταυτότητα. Δεν έχανε εύκολα. Και όλο αυτό αρχίζει και τελειώνει στον άνθρωπο.

Ήταν λιγομίλητος. Εγώ τον γνώρισα σε ηλικία 18 χρονών. Στην αρχή τον φοβόμασταν, αλλά αυτό το άλλαξε ο ίδιος, γιατί ήταν πολύ δίκαιη η συμπεριφορά του απέναντί μας.

Είχε κάποιες αντιδράσεις που κινούνταν προς τα άκρα, αλλά αυτό τον έκανε ιδιαίτερο και λειτουργούσε σαν μια σχέση μαθητή με δάσκαλο. Έτσι ήταν η σχέση του με όλα τα παιδιά. Τον αντιμετωπίζαμε με δέος και αυτό συνεχίστηκε όταν τον συναντούσαμε και τα επόμενα χρόνια.

Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. ο Ίβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς) έχουν ένα χάρισμα, να παίρνουν από τους ανθρώπους που συνεργάζονται τον καλύτερό τους εαυτό.

Όπως ένας δάσκαλος δεν σε διδάσκει μόνο τα μαθήματα του σχολείου, αλλά και μαθήματα ζωής. Εκτός αυτού, είχε το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ. Είναι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον αθλητισμό».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x